Baldauf Csaba: családbarát szakember a TOP 50-ben

Forrás: turizmus.com

 2017. október 03. 11:25

A Kolping Hotel Spa & Family Resort igazgatója két évtizedes munkája eredményeként az alsópáhoki komplexum példaértékű teljesítményt nyújt a hazai családbarát szállodák piacán, sőt nemzetközi hírnevet is szerzett magának.

Korábban történt

Húszéves jubileumát ünnepelte 2016-ban az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort, amely ma már nemcsak a hazai családbarát szolgáltatások piacán számít fogalomnak: a német Tophotel című kiadvány 2016 novemberében a szabadidős programok kategóriában hat ország szállodái közül a magyar hotelnek ítélte a győztesnek járó Family Cup díjat. A zsűrit főleg a programok sokszínűsége, többgenerációs tartalma győzte meg. A lengyel Eden Spa magazin és a Lengyel Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal pedig a Perfect Spa Hotel 2016 címet adományozta a szállodának.

„Két évtizede még senki sem gondolta volna, hogy ez egy sikersztori lesz” – mondja Baldauf Csaba, aki a kezdetektől igazgatja a szállodát. Szerinte az egyik titkuk az, hogy munkatársaival egy pillanatra sem kényelmesedtek el, folyamatosan megújultak az eltelt időben. Ehhez persze a német–magyar tulajdonosi háttér remek hozzáállása is kellett.

A szálloda filozófiája mit sem változott az elmúlt két évtizedben, a középpontban mindmáig a család mint érték áll. Tízből kilenc vendégük kisgyerekes család tagjaként érkezik, de azért szép számmal vannak más érdeklődők is, akik szemináriumokon vesznek részt vagy a Hamami Beauty and Spa gyógy- és wellness-szolgáltatásait szeretnék igénybe venni. Annak külön örülnek, hogy a hotel vendégéjszakáinak 80 százaléka magyar.

Baldauf Csaba

Fotó: Turizmus.com

Szolgáltatásaikban hatalmas fejlődés zajlott le, részben törzsvendégeik igényei, visszajelzései alapján. A több száz négyzetméteres játszóháztól az erdei kötélpályán át a felnőttek zavartalan pihenését szolgáló csendes wellnessig és az óvodások ismereteinek bővítését szolgáló fűszerkerti foglalkozásokig szinte minden van itt, amitől egy többgenerációs család jól érezheti magát. A szobák 70 százaléka apartman, ami egyedülálló Magyarországon.

Az utóbbi években nagyszabású felújításokra is sor került a 10 hektáros parkban elterülő szállodában, ennek része volt az energiatakarékos rendszerekre való átállás. A központi épületben található félpanziós étterem és konyha 2016 márciusára lett kész, a felújítások záróakkordjaként pedig, karácsonyra az Erzsébet ház is megújult. Időközben egy szakmai lap belsőépítészeti pályázatán a leginnovatívabb vidéki szálloda címet is elnyerték.

Baldauf Csaba több éve vesz részt a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elnökségének munkájában, és többek között olyan témákban képviseli a hazai szállodák érdekeit, mint a versenyhátrányt okozó, túl magas szálláshelyi áfa. 

További információk

A teljes cikket Az év 50 legbefolyásosabb személye a magyar turizmusban című kiadványban olvashatja.

A kiadványt ITT rendelheti meg >>

Baldauf Csabáról az Arcok rovatunkban tudhat meg többet.