Bemutatkozik a 2016 tavaszán nyíló Hotel Hollókő**** menedzsmentje

Forrás: turizmus.com

 2015. október 14. 16:09

Felállt a 2016 márciusában nyitó Hotel Hollókő**** csapata. A szállodában sok ismert névvel találkozunk, a szakemberek már bizonyítottak az elmúlt években a szakmában.

A szálloda igazgatója Paraczky Péter, a szakma egyik ismert és elismert képviselője, aki a Flamenco Hotelben szerzett éttermi vezetői tapasztalatait követően a Niklai Ákos nevével fémjelzett, legendás Fórum Hotel szakmai műhelyében, szállodaportásként szerezte meg máig meghatározó gyakorlati ismereteinek alapjait. Ezek után csatlakozott az Accor (a világ 5. legnagyobb szállodavállalata) csoporthoz, ahol 21 évet töltött el különböző pozíciókban, értékesítési és marketingigazgató, Ibis és Mercure szállodák igazgatója is volt Budapesten és Londonban egyaránt. A közelmúltban az Erzsébet Szállodák Nonprofit Kft. 62 egységének 6000 szobáját irányította szakmai igazgatóként. Tanít a BGF-en, aktív tagja a Hotelstars revizorcsapatának. 2015 júniusától tanácsadója, október 1-től igazgatója a szállodának.

Az értékesítési és marketingigazgató, Kovács Miklós az egykori Hotel Regében kezdte sokoldalú pályafutását. Az utóbbi 25 évben kizárólag magántulajdonban levő szállodákban dolgozott a menedzsment tagjaként: vagy értékesítési igazgatóként, vagy szállodaigazgatóként, kisebb házak esetében üzemeltetőként. Néhány szálloda, melyek piaci bevezetésében vagy üzemeltetésében részt vett: CEU Szálló és Konferencia Központ, Boutique Hotel Budapest, Continental Hotel Budapest, Szépia Hotel - Zsámbék, Család Wellness Hotel Gyula, St. George Residence, Fagus Hotel. Korábban 5 évig a Hospitality Sales & Marketing Association International magyar tagozatának második alelnökeként is tevékenykedett. A közelmúltban részt vett egy magyar tulajdonban levő indonéziai luxus szálloda piaci bevezetésében is. 2015. október 1-től tagja a Hotel Hollókő**** menedzsmentjének.

A szálloda éttermi igazgatója, Mészáros Tibor ugyancsak elismert szakember a magyar gasztronómia, és vezető képviselőinek világában. Éttermi mesterként a Szakács Világszövetség Ezüst plakettjével és Schnitta Sámuel Díjjal a Magyar Éttermi Kultúráért ismerték el munkáját. Sopron városa a Sopron Városáért Emlékéremmel honorálta a városért tett erőfeszítéseit. A Hotel Sopron, az Erzsébet Étterem, és a Corso Étterem után a ceglédi Aquarell Hotel és a bükfürdői Radisson SAS Golf & Spa Hotel vendéglátás igazgatójaként is dolgozott. Legutóbb az Erzsébet Szállodák Nonprofit Kft. vendéglátás igazgatói pozícióját töltötte be több mint 3 évig, ahol 62 egység teljes körű vendéglátását irányította. 2015. szeptember 1-től tagja a Hotel Hollókő**** menedzsmentjének.

A Hotel Hollókő**** menedzsmentjének legfiatalabb tagja a séf, Cseh Gábor, aki a szakmában jól ismert Cseh vendéglátós dinasztia tagjaként a Hotel Flamencoban kezdte karrierjét. 2002-től kezdte a külföldi tapasztalatszerzést, előbb Németországban (Vita Alpina & Pfandlwirth Restaurant), majd Skóciában (The Royal Dunkeld Hotel). 2005-től  Londonban dolgozott 10 évet különböző szállodák és egységek éttermeiben, (mint a Danubius Hotel Regents Park****, vagy a Macfarlanes LLP Hospitality) sous chef, private chef, head chef és senior sous chef pozíciókban. Teherbírásának köszönhetően fő állásai mellett a Berkeley Scott nevű rendezvényszervező és munkaerő közvetítő cég számos nagyobb rendezvényén is dolgozott.

„Starchef Certificate" minősítéssel rendelkezik, 2015-ben döntős volt az Elior Culinary Competition versenyén. Kifejezetten a Hotel Hollókő**** chef pozíciója miatt tért vissza Magyarországra, 2015. szeptember 1. óta tagja a menedzsmentnek.