BGE KVIK: átadták a 2022-es Pro Gastronomia díjakat

Forrás: turizmus.com

 2022. december 07. 17:06

A Sándor Dénes által 2018-ban életre hívott díjat a hazai és nemzetközi gasztronómiában kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyek kaphatják meg.

2022-ben Kőrössy Zoltán – az Eventrend társtulajdonosa –, Molnár Attila és Nyíri Sándor, az Aranykaviár étterem tulajdonosai (megosztva), valamint Rasmus Kofoed – a 2022-ben világelső Geranium étterem társtulajdonos séfje, aki a világon egyedül nyert Bocuse d'Or arany-, ezüst- és bronzérmet – érdemelte ki a díjat.

A díjátadók és a díjazottak: Lugasi Andrea, Turanitz Gergely és Tóth-Turanitz Katalin, Molnár Attila és Nyíri Sándor, Kőrössy Zoltán és a díj alapítója, Sándor Dénes

Fotó: BGE

Az ifjúsági díjat Turanitz Gergely és Tóth-Turanitz Katalin, a BGE KVIK korábbi hallgatói kapták megosztva, akik többek között a velencei Tekergő étterem és a székesfehérvári Patent Gasztrobár tulajdonosai, számos hazai és nemzetközi barbecue verseny győztesei és résztvevői.

A Pro Gastronomia díjat Sándor Dénes, a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar (BGE KVIK) Vendéglátás Tanszékének nyugalmazott egyetemi docense a magyar gasztronómia népszerűsítésére, a vendéglátó szakma kiemelkedő személyiségei és ígéretes fiatal képviselői szakmai tevékenységének elismerésére alapította 2018-ban.

A díjról

A szakmai díjat évente maximum négy főnek ítélhetik oda. A díjjal párhuzamosan - ifjúsági díjként - átadnak egy Sándor Dénes által viselt séfkabátot is, a gasztronómia területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó, a BGE KVIK-en, illetve jogelőd intézményeiben korábban diplomát szerzett hallgató részére.

A díjazottak személyét idén az ötletgazda mellett Lugasi Andrea, a BGE KVIK dékánja, Gundel János professzor emeritus, Kiss Imre, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum nyugalmazott igazgatója, valamint Segal Viktor chef és gasztronómiai tanácsadó választotta ki.