Bogsch Zsigmond nyugdíjba vonulásával változik a Danubius Hotels ügyvezetése

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 26. 12:41

Bogsch Zsigmond fejlesztési vezérigazgató-helyettes nyugdíjba vonulását követően Csanádi Péter központi műszaki és beruházási igazgatóként csatlakozott az ügyvezetéshez. A távozó Bogsch vezérigazgató-helyettesi feladatait Varga Csaba üzemeltetési és és HR-vezérigazgató-helyettesként látja majd el.

A nyugdíjba vonuló Bogsch Zsigmond 2004-től volt a Danubius Hotels fejlesztési vezérigazgató-helyettese. A szakember a Danubius cégcsoportnál 2000 óta dolgozott, előbb a Hungária Szálloda Ingatlankezelő Rt. vezérigazgató-helyetteseként majd vezérigazgatójaként, később a Danubius Szálloda és Gyógyüdülő Nyrt. fejlesztési vezérigazgató-helyetteseként irányította elsősorban a szállodák ingatlanállományának fejlesztésével és karbantartásával kapcsolatos feladatokat.

Bogsch Zsigmond

Fotó: Danubius Hotels

„Szeretnénk munkájáért és az elért sikerekért ezúton is köszönetet mondani. 22 év a cég történetében rengeteg projektet és eseményt jelent. Ehhez méltó befejezés, a szakmai pályafutásának csúcsátjelentő, a Hilton Budapest tetején nemrég megnyílt White Raven skybar & lounge átadása. Köszönjük a szakértelmét és az emberségét, amellyel a szakmai és vezérigazgató-helyettesi feladatait is ellátta” – méltatta a nyugdíjba vonult szakembert Kovács Balázs, a Danubius Hotels vezérigazgatója.

Bogsch Zsigmond vezérigazgató-helyettesi feladatait a jövőben Varga Csaba üzemeltetési és HR-vezérigazgató-helyettes látja el. A szakember 2022 januárjától az emberi erőforrások terület vezetése mellett a vállalat központi üzemeltetési területének is első számú vezetője.

Varga Csaba

Fotó: Danubius Hotels

Mind a cégvezetésben, mind a szakmai területein is kiemelt feladatának tartja, hogy munkájával hozzájáruljon ahhoz, hogy a Danubius márka egyértelmű választás legyen: mind a vendégek, mind a munkavállalók részéről.

Bogsch Zsigmondtól Csanádi Péter veszi át a cég energiagazdálkodási feladatait, ingatlanállománya karbantartásának és műszaki üzemeltetésének felügyeletét, a szállodákat és egyéb létesítményeket érintő műszaki fejlesztések, beruházások irányítását.

Csanádi Péter 2007-ben csatlakozott a Danubius Hotelshez. Tanulmányait a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen végezte. Ezt követően kutatómérnökként dolgozott, majd 2002-től a Fővárosi Vízműveknél több pozíciót is betöltött.

Csanádi Péter

Fotó: Danubius Hotels

Innen érkezett a szállodalánchoz, ahol 15 éven át műszaki igazgatóként tevékenykedett. A beruházások előkészítésével és lebonyolításával, a szállodai műszaki üzemeltetés szakmai felügyeletével foglalkozott, valamint a vállalat földgáz és villamos energia szabadpiacra lépését is ő vezette.

Új pozícióját a partnerség, a szakmai kiválóság és a digitalizáció jegyében képzeli el. Szeretné, ha a közreműködésével tovább folytatódna a vállalati ingatlanállomány megújítása, nagyot lépne előre a Danubius a fenntarthatóság és a magas színvonalú energiamenedzsment terén, és professzionális műszaki szolgáltatásokat nyújthatna vállalaton belül vagy akár kívül is.

Kovács Balázs vezérigazgató beszélt a kinevezésekről is: „Büszke vagyok arra, hogy olyan munkatársakat tudtunk a szállodavállalaton belül előléptetni, akiknek szakmai háttere, innovatív megoldásai, agilitása és vezetői kvalitásai mellett az elmúlt évtizedekben a lojalitása is megmutatkozott a szállodalánc iránt.”

A változásoknak megfelelően, szeptember elsejétől a Danubius Zrt. ügyvezetésének a tagjai: Kovács Balázs vezérigazgató, Dienes Péter gazdasági vezérigazgató-helyettes, Varga Csaba üzemeltetési és HR vezérigazgató-helyettes, Liptai Judit központi értékesítési és marketing igazgató, Bogár Zoltán központi üzletfejlesztési igazgató és Csanádi Péter központi műszaki és beruházási igazgató – közölte a szállodalánc.