Új vezérigazgatója van a Budapest Airportnak

Forrás: turizmus.com

 2021. március 30. 19:34

Március végétől Chris Dinsdale veszi át a Budapest Airport Zrt. vezérigazgatói posztját Rolf Schnitzlertől. Dinsdale tapasztalt repülőtéri vezető, aki részletekbe menően ismeri a Budapest Airport működését – jelentették be.

Chris Dinsdale 2015 óta dolgozik a Budapest Airport Zrt.-nél pénzügyi igazgatóként, illetve vezérigazgató-helyettesként. A társaságnál nem csupán a pénzügyi, hanem a beszerzési, a jogi és az informatikai szakterületeket is felügyelte, és a RÜK Kft., a Budapest Airport üzemanyag-kiszolgáló leányvállalatának ügyvezető igazgatói posztját is betöltötte. Ebből kifolyólag mélyreható és részletes ismeretekkel rendelkezik a repülőtérről és annak működéséről.

Chris Dinsdale

Fotó: LinkedIn

A Budapest Airport ezért Chris Dinsdale-t tartja a megfelelő személynek arra, hogy felkészítse a repülőteret a légiközlekedés újraindulására és az újbóli növekedésre, amint azt a koronavírus-járvány lehetővé teszi. Mielőtt csatlakozott a repülőtér-üzemeltetőhöz, Dinsdale a Wildhorse Energynél dolgozott pénzügyi igazgatóként, illetve a KPMG Magyarországnál igazgatóként.

Elődje, Rolf Schnitzler 2019 augusztusától töltötte be a repülőtér-üzemeltető vezérigazgatói pozícióját. Kinevezése átmeneti időre szólt. Vezetése alatt, az elmúlt hónapok kemény munkája eredményeként a vállalat közel 60 milliárd forintos beruházást hajtott végre, sikeresen kezelte a koronavírus okozta iparági válságot és felkészült a forgalom jövőbeni újraindítására – írták a közleményben.

Idézik Gerhard Schroedert, a Budapest Airport Zrt. Igazgatóságának elnökét, aki köszönetet mondott Rolf Schnitzlernek az erőfeszítéseiért, amelyeket ebben a nehéz időszakban tett. "Az oltottság globális szintű növekedésével a légiközlekedési szektor a krízis fordulópontjához érkezett. A válságkezelésről mostantól a hangsúly az operatív fellendülésre és újbóli növekedésre helyeződik át, amelyet Chris Dinsdale vezetésével valósít meg a Budapest Airport" – mondta.