Czegle-Pinczés Enikő: Egész életemben erre a feladatra készültem

Szerző: Szerdahelyi Krisztina

Forrás: turizmus.com

 2024. március 14. 13:26

Tősgyökeres hajdúszoboszlóiként már gyerekkorában összefonódott az élete a fürdővel. Ez volt az első munkahelye, majd közel két évtizedes, zömében multinacionális környezetben töltött kitérő után a Hungarospa Zrt. vezérigazgatójaként térhetett vissza a társasághoz Czegle-Pinczés Enikő.

Leszámítva a gyerekkori strandolásokat, mikor kezdett komolyabban érdeklődni a fürdő iránt?

Született hajdúszoboszlói vagyok, az egyik oldalsó bejárattól cirka ötszáz méterre nőttem fel, így a fürdő mindig is része volt az életemnek. 15 éves koromtól egészen az egyetem befejezéséig minden nyáron itt dolgoztam hangosbemondóként.

Miért döntött úgy, hogy közgazdásznak tanul?

Miután nem volt határozott elképzelésem, hogy mivel szeretnék foglalkozni, úgy döntöttem, hogy ezzel a végzettséggel majd többféle lehetőség közül választhatok. Amikor a Debreceni Egyetemen végeztem, azt terveztem, hogy ott maradok tanítani. A nyarat még a strand hangosbemondójaként terveztem eltölteni, de Czeglédi Gyula másféle javaslattal állt elő – így kezdtem a karrieremet a hajdúszoboszlói fürdőben marketingesként. A marketing akkoriban kezdett jelentősebb szerepet betölteni a hazai vállalatok működésében, és én voltam az első, aki a hajdúszoboszlói fürdőnek marketingstartégiát írhatott. Illetve már abban az időben elindultak a nagyobb fejlesztések, akkor épült többek között a mediterrán tengerpartunk, annak a reklámozása, pozicionálása is az én feladatom lett.

Czegle-Pinczés Enikő

Fotó: Hungarospa

Később kicsit elsodort az élet: a British Telecomhoz kerültem, ahol 16 évig vezető beosztásban dolgoztam, itthonról vezettem egy nemzetközi csapatot. Mivel Hajdúszoboszlón laktunk, eközben folyamatosan figyeltem a fürdő fejlődését, alakulását. Aztán 2020 februárjában bekerültem a Hungarospa igazgatóságába, majd 2022 júniusában lettem vezérigazgató.

Könnyen igent mondott a felkérésre?

Világéletemben élveztem, amit csináltam, a British Telecomnál is szerettem a munkámat, de soha nem éreztem azt, hogy száz százalékig a helyemen vagyok. Egészen addig, amíg szóba nem került, hogy a Hungarospa Zrt. vezérigazgatója lehetek. Akkor valahogy összeállt a kép, úgy éreztem, bármit is tanultam addig, minden ebbe az irányba mutatott. Ez az első munkaköröm, amit igazán hivatásként élek meg. Sorsszerűnek hangzik, de azt gondolom, erre készültem egész életemben.

„... Mert Szoboszló az én képeskönyvem, örökösön nézegetem, olvasgatom; jól esik belé merülni, abban gyönyörködni, vigasztalódni, tanúlni belőle" – idézi fel Szép Ernő szavait az igazgatónő.

Épp a pandémia után érkezett a társaság élére...

Igazgatósági tagként 2020-tól már a covidot is végigéltük. Ez egy döbbenetes időszak volt, a közel százéves fürdő történetében korábban csak egyszer, a második világháború alatt fordult elő, hogy bezárták a kapukat. Óriási kihívást jelentett úgy átvészelni ezeket a hónapokat, hogy közben ne váljunk meg a munkatársaktól. A korlátozások miatt a 2021–2022-es újranyitás is küzdelmes volt. Ezért is fantasztikus, hogy 2022 végére stabilizálni tudtuk az árbevételt, és összességében nagyon jó évet zártunk.

Czeglédi Gyula 24 évig vezette a fürdőt, mielőtt átvette tőle a stafétát. Miben hozott Ön újat?

Nagyon sokat tanultam Czeglédi Gyulától, és büszke vagyok rá, hogy egy olyan előd nyomdokaiba léphettem, aki egy átlagos fürdőből Európa legnagyobb komplexumát építette fel. Az elmúlt másfél évben rengeteg tapasztalatot szereztem az operatív munkáról, a fürdő életéről és működéséről. Most már látom, hol szeretném a jövőben finomhangolni a szervezetet. Vezetőként a nyílt és közvetlen kommunikáció híve vagyok, bár egyelőre nem könnyű elfogadtatni a munkatársaimmal, hogy problémájukkal, ötleteikkel is fordulhatnak közvetlenül hozzám.

Számomra fontos, hogy bővítsem a vezetői eszköztáramat, és igyekszem fejlődni az önismeretben. A vezetői lét egy önismereti út. Nem tudom, létezik-e olyan vezető, aki elégedett önmagával, én mindig próbálom levonni a tanulságokat, időről időre teljesítményértékelést készítek, és mindig kiemelem, hogy mi a cél a következő időszakra.

Meggyőződésem, hogy a turizmusban minden az emberi kapcsolatokon múlik. A hajdúszoboszlói fürdő alapköve nem a 32 hektáros terület, nem a negyvennél több medence, hanem azok az emberek, akik itt dolgoznak. Örömteli látni, hogy közülük nagyon sokan erősen kötődnek a fürdőhöz, és évtizedek óta itt vannak. Mivel azt gondoltuk, a munkavállalóinkon áll vagy bukik a cég sorsa, a covid ideje alatt sem engedtük el a kezüket. Megtartottuk a munkatársainkat, ami tovább növelte az elkötelezettségüket.

Jelenleg milyen fejlesztések zajlanak a fürdőben?

A Hungarospa Európa legnagyobb fürdőkomplexuma. A gyógyfürdőben, az Aqua-Palace fedett élményfürdőben és a strandon, az Aquaparkban és a Prémium Zónában télen-nyáron minden generációnak nagyon sokféle szolgáltatást kínálunk. Mégsem mondhatjuk azt, hogy készen vagyunk, hiszen egy közel százéves fürdőben mindig van mit csinálni. Az első számú célkitűzésünk, hogy a minőséget fejlesszük: azt szeretném, ha színvonalában a komplexum egésze felzárkózna a 2021-ben átadott Prémium Zónához. Ehhez most elsősorban az infrastruktúrát kell fejleszteni, ami ma már csakis környezetbarát módon történhet. Úgy kell kiépíteni az infrastruktúrát, hogy az ne csak gazdaságos, de fenntartható is legyen. 2023-ban kezdtük meg ezeknek a fejlesztéseknek a tervezését, kivitelezését. Óriási napelemparkot építünk a strand áramellátásához.

Emellett a vízgazdálkodásra is nagy hangsúlyt fektetünk, szeretnénk elérni, hogy egyetlen csepp termálvíz se vesszen kárba.

A vizet már most nagyon gazdaságosan használjuk fel: minden egyes intézményünket a 67 Celsius-fokos termálvíz hőjével fűtjük; a kutakból feltörő kísérőgázból pedig nagy teljesítményű gázmotorral áramot állítunk elő. 2024-ben befejezzük a naperőmű építését, emellett újabb hévíztározót építünk, és terveink szerint idén a vízvezetékek egy részét is felújítjuk.

Szakmai életút

Czegle-Pinczés Enikő a Debreceni Egyetemen végzett okleveles közgazdászként, később vezetési ismeretek és szolgáltatásfejlesztés területen folytatott nemzetközi tanulmányokat. 2001 és 2002 között marketingesként dolgozott a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő Rt.-nél. 2007-től 2022-ig a British Telecomnál volt termékigazgató. 2020-ban lett a Hungarospa Zrt. igazgatósági tagja, 2022. júniustól a Hungarospa vezérigazgatója.

Hogyan tud egyensúlyozni a család és a munka között?

Három gyermekem van, 12, 13 és 18 évesek. Mivel évekig otthonról dolgoztam, sokat lehettem velük. A munkahelyváltás a legjobb időpontban jött, mert a gyerekek már a szárnyaikat bontogatják. Bár folyamatosan hadilábon állok az idővel, a szüleim nagyon sokat segítenek, és a férjem is aktívan részt vesz a gyereknevelésben. Nálam az időbeosztás egyik kulcsa, hogy mindig nagyon korán kezdem a napot, így mire a gyerekeim felkelnek, már minden elő van készítve, hogy közösen reggelizzünk, és egy kis minőségi időt töltsünk együtt.

Mikor van ideje önmagára, hogyan szokott kikapcsolódni?

A szűkebb és a tágabb családdal, barátokkal sokat utazunk, fürdőket próbálunk ki, történelmi helyszíneket keresünk fel. A férjemmel kettesben is igyekszünk időt tölteni. Emellett két éve a Hajdúszoboszlói Nőegylet alelnökeként próbálok tenni a helyi közösségért. Ezzel a csodálatos, 11 fős közösséggel tavaly több nagy rendezvényt szerveztünk – egészségnapot, női sportnapot, különböző kulturális programokat –, ami jól mutatja, hogy 11 teljesen különböző hátterű ember hogyan tudja sarkaiból kiforgatni a világot. Számomra ez különösen építő és inspiráló közeg, azt mondhatom, ez az „énidőm", amikor nem a családdal, nem a munkával foglalkozom, hanem egy izgalmas női közösségben tudunk tenni másokért.

Úgy tűnik, a város és a fürdő elválaszthatatlanok az életében.

Multi környezetből jöttem, ahol semmi más nem számított, csak a profit. Most pedig gyakran olyan döntéseket kell hoznom, amelyek nem feltétlenül a profitszerzést, sokkal inkább a város turizmusát szolgálják. Ez tősgyökeres szoboszlóiként, lokálpatriótaként nem esik nehezemre. A stratégiai célok között az egyik legfontosabb, hogy a város kiemelkedő turisztikai pozícióját megtartsuk, amihez a különböző szereplők, szolgáltatók szoros együttműködésére van szükség. Ebben a székben azért jó ülni, mert ezt valamelyest befolyásolhatom. Sokan vannak, akik nagyon sokat tettek Hajdúszoboszlóért, így sok példakép van előttem. Könnyű helyzetben vagyok: elég őket követni.

*

A Női vezetők a turizmusban sorozatunk részeként készült interjú eredetileg a Turizmus.com Magazin 2024. márciusi számában jelent meg. Lapunkra ezen a linken fizethet elő.