Dévai Gábor az AutoWallis igazgatóságában

Forrás: turizmus.com

 2020. május 04. 10:13

Komoly vezetői tapasztalattal rendelkező új igazgatósági tagot választott az AutoWallis Nyrt. Dévai Gábor közel 20 éve vezeti a csoport autókölcsönzéssel foglalkozó leányvállalatát, mely a Sixt autókölcsönző magyarországi jelenlétéért is felel.

Dévai Gábort nevezte ki új Igazgatósági tagnak az AutoWallis Nyrt. közgyűlése nevében eljáró Igazgatóság, ezzel hattagúra bővült a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett autós vállalatának vezető testülete - adta hírül közleményében a társaság.

Dévai Gábor

Fotó: Wallis

A szakember komoly tapasztalatokkal rendelkezik az autóipari szolgáltatói piacon:közel két évtizede vezeti a Wallis autókölcsönzéssel foglalkozó vállalatát, mely Magyarországon a Sixt autókölcsönző cég képviselője.

Vezetése alatt a Sixt a magyar piacon domináns pozíciót szerzett: a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az egyik legnagyobb piaci szereplő, és számos díjat, elismerést is szerzett a vállalat (High-Quality Service Certification, Business Excellence Award, Limousine Service Marketing Award, SuperbrandsAward).

Dévai Gábor 2018-ban elnyerte a Wallis csoporton belül az Év Menedzsere díjat, 2019 óta a Magyar Autókölcsönzők Szövetsége Felügyelőbizottságának elnöke.

Szabadidejében szívesen sportol, négy gyermek édesapja.

Dévai Gábor közgazdász MBA diplomáját a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, valamint a Jean Moulin Lyon III. Egyetemen szerezte, emellett pedig francia szakos nyelvtanári diplomával rendelkezik.

2019-ben a NeosysCoach képzés keretén belül coach vezetői képesítést is szerzett. A szakember angolul és franciául beszél.

Pályafutását Svájcban és Luxemburgban kezdte a turisztikai szektorban, majd 2000-2002 között az Accor Pannonia Hotels központi értékesítési igazgatóságán corporate sales managerként, 2002-2003 között pedig a Hungarocamion kereskedelmi igazgatóságán regionális sales managerként dolgozott.

2003-ban a General Electric European OperationsServices-nél operations managerként tevékenykedett.2007-2013 között a Wallis Autóparkkezelő Kft. ügyvezetője volt, amely közel 2000 autó flottakezelést látta el a Sixt Leasing franchise jog égisze alatt,2003 óta a Wallis Autókölcsönző Kft. ügyvezető igazgatója.

Az AutoWallis Nyrt.

A Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában, valamint a BUX és BUMIX indexekben jegyzett AutoWallis Nyrt. célja, hogy 2029-re a közép-kelet-európai régió meghatározó mobilitási szolgáltatója legyen.

A vállalat 2018-as, nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) alapján számított konszolidált 65,5 milliárdos árbevételének duplázását tervezi 2024-re, melyet elsősorban organikus úton akar elérni.

A vállalat célja emellett, hogy az autóipari befektetésekre fókuszáló befektetési portfóliójának folyamatos, akvizíciós úton történő szélesítésével klasszikus, konzervatív üzletpolitikát képviselő vagyonkezelőként működjön.

Az AutoWallis csoport a közép-kelet-európai régió 14 országában (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Csehország, Bulgária, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Észak-Macedónia, Magyarország, Montenegró) gépjármű- és alkatrész kis- és nagykereskedelemmel, szerviz szolgáltatásokkal, rövid- és hosszú távú gépjármű-kölcsönzéssel van jelen.

A csoport tagjai közé tartozik a Wallis Automotive Europe, a Wallis British Motors, a Wallis Motor Pest, a Wallis Motor Duna, valamint a Wallis Autókölcsönző.

A csoport által képviselt márkák közé tartoznak a BMW személyautók és motorkerékpárok, a MINI, az Isuzu, a Jaguar, a Land Rover, a Maserati, a Ssangyong, a Saab alkatrészek utánpótlása és a Sixtrent-a-car, melyek közül a BMW a prémium autópiacon, míg a Sixt az autókölcsönző piacon foglal el domináns pozíciót.