Együtt folytatja a Főnix Rendezvényszervező Kft. és a VisitDebrecen

Forrás: turizmus.com

 2023. április 24. 15:54

Szervezeti átalakulással indította a 2023-as turisztikai szezont a VisitDebrecen. A cég élére Mészáros Réka került, a turisztikai igazgató Tóth-Megyesi Enikő lett. Az újítás célja a Főnix Rendezvényszervező Kft. és a VisitDebrecen mielőbbi összeolvadásának előkészítése.

Mészáros Réka

Fotó: Főnix Rendezvényszervező Kft.

Az összevonás célja, hogy még hatékonyabbá tegyék a két szféra, a kultúra és a turizmus közti együttműködést. „Az erőforrások összeadásával azt szeretnénk elérni, hogy láthatóvá tegyük azokat a természeti, épített és kulturális értékeinket, sporteseményeinket és gasztronómiai kínálatunkat, melyek mindenki számára világossá teszik azt, hogy Debrecen egy nagyszerű hely, ahol érdemes nem csak egy hétvégét, hanem akár egy hetet is eltölteni. Debrecen és környéke gazdag programkínálata a belföldről és a külföldről érkezők számára is egyaránt vonzó turisztikai célponttá kell, hogy váljon!” - mondta Mészáros Réka ügyvezető.

A VisitDebrecen igazgatói feladatait Tóth-Megyesi Enikő vette át. A szakember neve nem ismeretlen a hazai turizmus világában, közel két évtizeden át dolgozott Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában és vett részt a város turizmusának fejlesztésében.

Tóth-Megyesi Enikő

Fotó: Főnix Rendezvényszervező Kft.

Szerepe volt az elmúlt évek turisztikai fejlesztéseinek előkészítésében, a belföldi és a beutazó turizmus erősítésében, mindemellett folyamatos és jó kapcsolatot ápol mind a nemzeti turizmusirányítás, mind a helyi turisztikai élet szereplőivel.

A két cég összeolvadását követően, a Főnix Rendezvényszervező Kft. feladataiban kiemelt szerepet kapnak a várost meghatározó turisztikai törekvések, így a jövőben a VisitDebrecen-nel közösen szeretnék tovább erősíteni és láthatóvá tenni azt a komplex turisztikai kínálatot, mely Debrecen, mint négyévszakos úti cél pozícióját növeli mind a szabadidős, mind a hivatásturizmus terén.

A Főnix Rendezvényszervező Kft. égisze alatt a VisitDebrecen célja a jövőben a korábbi években elkezdett tudatos turisztikai márkaépítés folytatása, a belföldi piacon végzett újrapozícionálással a város több lábon álló turizmusának erősítése, és a desztinációmenedzsment területén a belföldi, valamint a főbb küldő piacokról érkező beutazó szabadidős turizmus további fejlesztése. A menetrend szerinti légijáratok mind a szabadidős céllal érkező vendégek, mind a hivatásturizmus növekedő tendenciájához hozzájárulnak, s további potenciált jelentenek a város turizmusában.

A rendezvényturizmus mellett a wellness, a sport, és a vallási turizmus is jelentős a városban. Meghatározó szerepe van az üzleti utazási ágazatnak, valamint kedvelt city break helyszín Debrecen, ahonnan indulva tartalmas és egyedi élményeket szerezhetnek a látogatók a térségben.