Tapasztalt Bocuse d'Or-versenyző lett a debreceni Hotel Lycium új séfje

Forrás: turizmus.com

 2021. július 29. 12:30

Július 1-jétől Elek Richárd vette át a Hotel Lycium**** Átrium éttermének konyhai irányítását.

Elek Richárd tapasztalt Bocuse d'Or-versenyző, elhivatott séf és fanatikus szakember – írták róla egy vele készített interjúban.

A fiatal szakember több nagy presztízsű étteremben szerzett tapasztalatot, köztük a debreceni Belga étteremben, a Hotel Divinusban és a Barabás Klub étteremben (itt 23 évesen konyhafőnökként). Ezt követően tíz évet budapesti fine dining éttermekben töltött, 24 évesen elnyerte a Budapest Bistro konyhafőnöki posztját és öt évig dolgozott a Fausto Ristorante-ban.

Elek Richárd

Fotó: Hotel Lycium

Háromszor vett részt a Bocuse D'or hazai döntőjében, először 2008-ban Tamás Béla commis-jaként. A Chaîne des Rôtisseurs Világszervezet megmérettetésére 2012-ben a második helyen végzett 2016-ban a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség támogatásával a WACS Global Chef Challenge európai selejtezőjén szintén második helyezést ért el, amivel kijutott a thesszaloniki világdöntőre.

2018-ban a KönyvBár & Restaurantnál tevékenykedett, amikor a vendégszavazatok alapján, a Harry Potter és Diótörő menüjével a CNN beválasztotta az éttermet a Budapest top 10-be. A szakember a Lycium csapatához való csatlakozását megelőzően a DODO'S Restaurantban, a Duna Garden Hotel éttermében dolgozott.

Önmagáról így vall: „Az a séf vagyok, aki lerakja, megmutatja, és minden alkalommal beáll oda, ahová kell. Bármelyik pályán, bármelyik munkafolyamatot megcsinál, szó nélkül, és meglátja a munkát, ha van. Mindig ott van, ahol kell, akár még három helyen is, és le tud dolgozni bárkit, mert ettől séf.”