Elhunyt Aubel Ervin

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 04. 16:43

Nyolcvanéves korában elhunyt Aubel Ervin, a pesti vendéglátás ikonikus alakja, a Kispipa Étterem tulajdonosa. Kívánságára szűk családi körben vesznek tőle végső búcsút.

1956-ben érettségizett a budapesti Vas utcai közgazdasági technikumban, 1956-58 között a XI-XXII. kerületi Vendéglátó-ipari Vállalat pénzügyi osztályán volt üzemi könyvelő. Nevéhez fűződik a monori Pikoló és a pesti Piroska, Gólya, Csabagyöngye kisvendéglők vezetése, a Szentkirályi utcai Kati bár, a Fészek Művészklub, az Újságíró Szövetség székházának vendéglátása, a Hársfa és a Kék Duna vendéglő üzemeltetése. Legnagyobb sikereit a Kispipa étteremben érte el, amelynek induló, 1981-es étlapját évtizedekig követte.

Tagja volt a Magyar Vendéglátók Ipartestületének, 20 éven át a BKIK tagja, az éttermi szekció elnöke, majd a Turizmus-Vendéglátás Osztály elnöke. Alapítója volt a Magyar Éttermi Szövetségnek.

2010-ben eredményes szakmai tevékenysége elismeréséül a köztársasági elnök a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt polgári tagozatát adományozta Aubel Ervinnek.

Aubel Ervin

Fotó: turizmus.com

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.