Elhunyt Balogh István Ferenc, a Magyar Éttermi Mesterek Klubjának elnöke

Forrás: turizmus.com

 2021. április 14. 19:11

Rövid betegség után, 67 éves korában elhunyt Balogh István Ferenc, a Magyar Éttermi Mesterek Klubjának elnöke, az éttermi szerviz általános szakértője.

Balogh István Ferenc (1953–2021)

Fotó: Facebook

Balogh István Ferenc (1953-2021) vendéglátós pályafutását főpincérként kezdte a budapesti Thököly étteremben, ezt követően a Nimród éttermet vezette.

1988-ban mestervizsgázott, szakmája iránti elkötelezettségét és profizmusát tükrözi, hogy az 1989-ben alapított Venesz József-díjjal járó vándorkupát olyan sokszor nyerte el, hogy végül örökös Venesz-kupa-díjas lett.

A szakember számos szakmai szövetség munkáját segítette, tagja volt a Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) etikai bizottságának, továbbá a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetségnek és a Vendéglátóipari Szakmai Oktatók Országos Egyesületének, valamint a Gundel Károly-díj kitüntetési bizottságának. Közel 10 évig töltötte be az éttermi mesterklub elnöki tisztét, emellett a dömsödi Hal-Víz Nap szervezőjeként és a szabadtűzi lovagrend tagjaként is ismert.

2019-ben kiváló vendéglátói szakoktató lett, emellett a sütés-főzés mestere és a gasztronómiai érdemrend tulajdonosa is volt, olyan szakember, aki tudását számos hazai és nemzetközi verseny zsűrijében is kamatoztatta.

Balogh István Ferenc szinte az utolsó percig, még a kórházban is dolgozott magával vitt laptopján, amíg tehette. Mint a budapesti Giorgio Perlasca Kereskedelmi, Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola és a dabasi Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola egyik szakoktatója, készült az újranyitásra.

A vendéglátó szakmán, kollégáin, barátain és a Vitézi Renden kívül – melynek két éve lett tagja ­– gyászolja őt öt unokája is, akik a hivatása mellett tették teljessé az életét. Temetéséről a család később ad tájékoztatást.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.