Elhunyt Dankovics Antal, a Hotel Flamenco korábbi igazgatóhelyettese

Forrás: turizmus.com

 2023. november 05. 15:12

Dankovics Antal, a Hotel Budapest, a bécsi Hotel Hungaria és a Hotel Flamenco korábbi igazgatóhelyettese múlt vasárnap, október 29-én, 80 éves korában elhunyt. Egész életében a vendéglátásban dolgozott, többek között éttermi igazgatóként, igazgatóhelyettesként és tanácsadóként.

Dankovics Antal 1943-ban született a Vas megyei Vépen. Fiatalon felkerült Budapestre, ahol először a Vendéglátóipari Technikumba járt, majd a frissen újraindított Vendéglátóipari Főiskola legelső évfolyamára nyert felvételt.

DankovicsAntal

Dankovics Antal

A diploma megszerzése után rövid ideig a szombathelyi Savaria Hotelben dolgozott, majd 1968 tavaszától az ikonikus, akkor pár hónapja megnyitott, a köznyelvben csak Körszállónak nevezett Hotel Budapestben kapott éttermi igazgatói állást. Nemsokára kinevezték igazgatóhelyettesnek, és 1981-ig ezt a pozíciót töltötte be.

Ezután két évre a HungarHotels balatonfüredi önálló egységéhez igazolt át, majd 1983-tól a Bécsben frissen megnyílt, részben magyar tulajdoni háttérrel felépített Hotel Hungariába szerződött igazgatóhelyettesnek, a nyitó csapat tagjaként. Hat év után hazajött Magyarországra és egy ötéves kitérőt tett a magánszektorba, de ezalatt sem szakadt el a vendéglátástól, tanácsadó cége vendéglátóipari beruházások jövedelmezőségi tanulmányait készítette el a megrendelőknek.

1995-ben ismét szállodában folytatta pályafutását, a Hotel Flamenco igazgatóhelyettese volt egészen a nyugdíjazásáig.

Munkáját mindvégig a szakma szeretete, a minőségi vendéglátás iránti elkötelezettsége és odaadó szorgalom jellemezte.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.