Elhunyt Járcsics Emil konyhafőnök, oktatásvezető

Forrás: turizmus.com

 2021. március 06. 11:40

A Magyar Gasztronómiai Szövetség a közösségi oldalán jelentette be, hogy 68 éves korábban elhunyt a Szövetség miskolci régiójának korábbi elnöke, Járcsics Emil.

Járcsics Emil 1955-ben született, 1969-től dolgozik a szakács szakmában, kezdetben, mint szakács majd, mint konyhafőnök. A Berzeviczy Gergely Szakközépiskola felkérésére kezdetben szakoktató, majd gyakorlati oktatás vezető lett. Oktatói évei alatt számos kiváló szakember került ki kezei alól. Az oktatás mellett a szakmájában dolgozott, itthon és külföldön.

Járnics Emil

Fotó: MNGSZ

Kreativitása, embersége, szakmai elhivatottsága példaként jelenik meg a tanulók előtt - írja megemlékezésében az MNGSZ.

Szakmai versenyekre, bemutatókra készítette fel a tanulókat, és a kollégákat, emellett pedig számos rendezvény - Kocsonya Fesztivál, Schnitta verseny, Lecsófesztivál - szervezésében és lebonyolításában is rész vett.

A nagy sikerű Gasztrocsaták, Mestervacsorák segítője, szervezője, örökös résztvevője. A miskolci Gasztro Suli egyik alapítója volt, ahol a munkásságát a tanulók könyv formájában meg is jelentettek. A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség miskolci régiójának korábbi elnökeként fontosnak tartotta, a hagyományokat, helyi gasztronómia kultúrájának ápolását és fejlesztését és az utánpótlás nevelését.

A Szövetség 2015-ben Venesz-díjjal, 2018-ban pedig Gasztronómia Követe díjjal jutalmazta elhivatottságát.