Elhunyt Köteles László, Komlóska korábbi polgármestere

Forrás: turizmus.com

 2021. április 19. 09:26

48 éves korában, súlyos betegség után elhunyt Köteles László, Komlóska egykori polgármestere, aki sokat tett a zempléni zsákfalu turizmusának fellendítéséért.

Elhunyt Köteles László, Komlóska volt polgármestere, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés tagja.

Köteles László 2018-ban az LMP-Új Kezdet jelöltjeként indult az országgyűlési választáson. 48 évet élt – adta hírül közösségi oldalán a párt.

Köteles László

Fotó: Facebook / LMP

„Addig érezzük magunkat az Isten háta mögött, amíg meg nem értjük, hogy a Jóisten tenyerében vagyunk" – idézték Köteles László szavait.

1994-ben 21 évesen az ország legfiatalabb polgármestereként elindult azon az úton, amelyen a nehéz sorsú zempléni emberek, a komlóskaiak, a felszámolásra ítélt kisfalu lakóinak – életjobbítását vállalta fel. Egész életében ezért dolgozott becsülettel és tisztességgel – írták a bejegyzésben.

Az egykori településvezető rengeteget tett a helyi turizmus fellendítéséért is. Molnár Attila idegenvezető így emlékezett meg róla a közösségi oldalán:

"Tavaly ősszel még falusétát terveztünk Veled Komlóskán. Ott, ahol 21 évesen Magyarország legfiatalabb polgármestereként bizalmat szavaztak Neked és a teremtő jövőnek. Hiszen Nálad hitelesebben senki sem tudta bemutatni, hogyan lehet megmenteni egy aprócska zsáktelepülést a Zemplénben. Nem hagytad bezárni a helyi kispostát és hazánk legkisebb iskolája is Általad működött. Panziót építettél és példa voltál a turizmusban, mert értéket adtál az odajáróknak a ruszinok világában. (...) Sosem feledem, amikor tanulmányúton jártunk odafent a várromnál, megmutattad a tájház kabolás kemencéjét, máskor pedig kirándulókoncertre gyűltünk a templomban. A Jóisten a tenyerén hordott Téged és bennünket is, mert megismerhettünk."