Elhunyt Nemes Ervin

Forrás: turizmus.com

 2022. április 21. 15:56

Hosszan tartó, súlyos betegség után, 56. életévében elhunyt Nemes Ervin légiforgalmi szakember, a KLM és a Malév egykori vezető beosztású munkatársa.

Nemes Ervin légügyi famíliába született: édesapja vadászpilóta-oktató volt Szolnokon, a repülős akadémián. Gyermekkorának meghatározó élménye volt, amikor a család az apa kiküldetése miatt két évre Pekingbe költözött.

1979 és 1981 között a kínai fővárosban orosz iskolába járt, az orosz nyelv és kultúra szeretete egész életét végigkísérte. Később az egyetemet is Moszkvában, az IMO diplomáciai szakán végezte, első felesége is félig orosz volt.

Nemes Ervin

Fotó: Privát fotó

Pályafutása során számos turisztikai vállalkozásnál, légiközlekedési vállalatnál töltött be különböző vezetői pozíciókat. A 90-es években a GWK Máv Tours-nál volt ügyvezető igazgató, innen egy fejvadász csábította át a KLM légitársaság képviseletére kereskedelmi igazgatónak – tájékoztatta lapunkat testvére, Nemes Éva, aki szintén a turizmusban dolgozik.

Innen a Malévhez került kereskedelmi vezérigazgató-helyettesnek. Rövid olajipari kitérő után a későbbiekben a Malév Ground Handling, illetve az Aeroplex ügyvezetője volt, illetve a közelmúltig az ukrán légitársaság képviselőjeként dolgozott.

Három gyermeket hagyott maga után.