Elhunyt Páldi Y. György

Szerző: Szebeni Zsolt

Forrás: turizmus.com

 2020. december 26. 13:17

Gazdag és kalandos életút ért véget december 24-ről 25-re virradóra, amikor súlyos betegség következtében, 83 éves korában elhunyt Páldi Y. György.

Páldi Y. György

Fotó: turizmus.com

A magyar születésű turisztikai szakembert még gyerekkorában, a II. világháború után vitte Izraelbe édesanyja. Ott is kezdte pályafutását, pikolófiúként. A szállodák világába beleszeretve, előbb Svájcban, majd Izraelben szerezte szakmai képesítését.

Később hosszú éveket töltött Etiópiában és Kenyában. Az afrikai országokban szálloda-beruházások tanácsadója, majd szállodák igazgatója lehetett.

A rendszerváltás után hazatért Magyarországra. A turizmusban dolgozók gyorsan megtanulhatták a nevét, mert olyan projekteket szervezett, mint például amikor a polgári célra még nem használt, de katonai funkciót már be nem töltő debreceni repülőtérre a Malév egyik TU-154-esével turisztikai szakemberek és újságírók egy csoportját „reptette” Budapestről Debrecenbe. Évekkel később tanácsadóként is részt vett a kelet-magyarországi repülőtér életében.

Szállodás ismereteit is kamatoztatta, többek között a siófoki Hotel Ezüstpart, valamint a budapesti Regency Suites igazgatójaként.

Szakmai társadalmi szerepvállalásából ki kell emelni a Skal International Hungary sikeres életre hívását, valamint a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége butikhotel szekciójának vezetését.

Az utóbbi években energiáit az American Association of Airport Executives szervezetnek szentelte, s neki köszönhetjük, hogy ez a szervezet több alkalommal tartotta közgyűlését Magyarországon.

Páldi Y. Györgytől szűk családi, baráti körben vesznek végső búcsút.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.