Elhunyt Terenyi István, a Tanyacsárda egyik alapítója

Szerző: Szebeni Zsolt

Forrás: turizmus.com

 2021. március 08. 20:01

Az egész magyar vendéglátás és a klasszikus hazai lovasattrakciók világa egyaránt szegényebb lesz a 72 éves korában, váratlanul elhunyt szakember nélkül.

A Tanyacsárda Kft., illetve az Új Tanyacsárda egyik alapítója és társ-ügyvezetője szombaton, március 6-án reggel a saját lábán ment be a kórházba, ahonnan másnap este már a tragikus hírrel hívták fel családját.

A Terenyi Pista, akinek mindig, minden bajra volt valami ötlete, akinek mindenkihez volt egy vigasztaló, kedves szava, úgy tűnik, a váratlanul elhatalmasodó betegséggel szemben tehetetlen volt. A lajosmizsei Tanyacsárda – hiszen, ma már nincs is értelme újról és régiről beszélni – igazi intézmény a magyar vendéglátás palettáján.

Terenyi_Istvan

Terenyi István, a Tanyacsárda egyik alapító ügyvezetője, ménesigazgatója (1949–2021)

Fotó: Tanyacsárda

Az elmúlt bő három évtizedben remek, profi csapat varázsolt emlékezetes ebédeket, vacsorákat, s nem utolsósorban lovasprogramokat sok-sok százezer bel- és külföldi vendégnek.

Ismerve őket, fegyelmezetten csinálják majd tovább. De Terenyi István nélkül már semmi nem lesz ugyanolyan, mint eddig. Vele távozott a Tanyacsárda lelkének egy darabja is.

menes_tanyacsarda

Terenyi István mostantól az égi pusztán csodálhatja kedvenc ménesét…

Fotó: Tanyacsárda

Hamarosan nekrológok tucatjai jelennek majd meg, sorolva kitüntetéseit, lovasszakmai szervezetekben betöltött tisztségeit, közötte a Magyar Lipicai Lótenyésztők Országos Egyesülete felügyelőbizottságának elnöki posztját.

De most és itt, hadd emlékezzünk arra az emberre, aki fájdalmasan hiányzik majd, nemcsak családjának, hanem munkatársainak és a vendégeknek is.