Elhunyt Thummerer Vilmos noszvaji borász

Forrás: turizmus.com

 2021. december 23. 08:51

Hosszan tartó betegség után, 78 évesen vesztette életét a pályája során számos elismeréssel jutalmazott szakember.

"Fájó szívvel tudatjuk, hogy Thummerer Vilmos 2021 december 21-én hosszú betegség után végső nyugalomra tért. A búcsúztató dátumáról és helyszínéről a későbbiekben hírt adunk" - osztotta meg a Facebookon a borász halálhírét családja.

Thummerer Vilmos pályafutása során számtalan elismerésben részesült. 1995-ben elnyerte az Év Bortermelője címet, a Noszvajon működő Thummerer Pincészet lett a 2011-es év pincészete. 2018-ban megkapta a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést.

Amint korábban megírtuk, a pincészet tevékenységét mindig is az igényesség és a minőség jellemezte. Annak nyomán, hogy saját területén termeli meg a szőlőt, egy komplex, a teljes vertikumot átfogó vállalkozás, hiszen a termeléstől, a borászaton át a vendéglátásig terjed a tevékenysége.

Thummerer Vilmos, a pincészet alapítója elmondta, hogy 1984 óta foglalkozik magánvállalkozóként szőlőtermesztéssel és 1992-ben vásárolta meg a pincészetnek helyet adó telephelyet és pincéket. Elsőként egy 7 hektáros területen kezdte meg a gazdálkodást és ma már közel 100 hektárnyi szőlőterülettel rendelkezik. Valamennyi ültetvényt ő maga telepítette.
A vállalkozás évente mintegy 350 ezer palack bor értékesítése mellett több mint 300 millió forintos árbevételt termel. Termékeik között megtalálhatóak a napi fogyasztásra szánt borok, de olyan több ezer forintos csúcsborok is, amelyek a világon bárhol bátran bemutathatóak - írtuk korábbi cikkünkben.

Folyamatosan nagy borkészleteket tárolnak, így egy rossz év esetén is ki tudják szolgálni vevőiket.