EP-díj Ujhelyi Istvánnak

Forrás: hvg.hu

 2017. március 23. 10:56

Kiosztották az brüsszeli uniós politikával foglalkozó magazin és hírportál, a Parliament Magazine által szervezett, az Év Európai Parlamenti Képviselőinek díjait szerdán Brüsszelben. A magyar képviselők közül Ujhelyi István kapott elismerést.

Az MSZP európai parlamenti képviselője az Európai Parlament közlekedési és idegenforgalmi bizottságának alelnökeként a bizottságban kifejtett munkája elismeréseként kapta a díjat – adja hírül a hvg.hu.

A Parliament Magazine az Európai Parlament képviselőinek aktivitását, egy-egy téma iránti elkötelezettségét és munkájukat díjazza. A politikusokat a szakpolitikák és egyéb parlamenti aktivitások kategóriáiban magánszemélyek, képviselők és civil szervezetek jelölhetik, akik közül a kétheti lap szerkesztősége választja ki a kategóriánként 3-3 képviselőt.

Ujhelyi István

Fotó: szoreg.hu

Az Eurológus szerint Ujhelyi az átadóünnepségen egyebek mellett arról beszélt, hogy három fontos célt tűzött ki maga elé, EP-képviselőként. Egyrészt mindent meg akart tanulni az Európai Unióról, másrészt el akarta érni, hogy a turizmus ágazat megkapja a neki kijáró figyelmet és támogatást az európai intézményekben. Harmadik célja pedig az volt, hogy megerősítse az európai értékeket a magyar választók körében, és bizonyítsa, hogy Magyarországnak van európai arca is.