Erdei Bálint harmadszor TOP 50-es

Forrás: turizmus.com

 2018. március 26. 17:30

„Csodás szakma az utaztatás, a mi legfontosabb feladatunk és célkitűzésünk most az, hogy a kollégák megfelelő feltételek mellett végezhessék ezt a munkát. Hiszem, hogy a kitartó lobbitevékenység meghozza gyümölcsét” – mondja munkájáról a MUISZ-elnök.

Erdei Bálint

Fotó: Dombóvári Judit

Elnökségének elmúlt három éve alatt érezhetően tovább nőtt a bizalom a Magyar Utazási Irodák Szövetsége iránt, amelynek tagirodái a hazai utazási forgalom több mint négyötödét bonyolítják. A szövetség minden eddiginél intenzívebb lobbitevékenységet fejt ki, egyre szorosabb együttműködést valósít meg a hatóságokkal és más hazai, illetve külföldi szakmai szervezetekkel, valamint a külső és belső kommunikációja is javul. A szövetség saját rendezvényei is sikeresen folytatódtak az év során. Több MUISZ-vacsorát tartottak meghívott szakértőkkel és az állami irányítás képviselőivel.

2016-ban (az első) külföldi közgyűlésüket Tunéziában, 2017-ben Horvátországban rendezték meg, az idei közgyűlés pedig épp most zárult Marokkóban.

Tanulmányutakat szerveztek többek között Máltára, Marokkóba, Kalocsára és Óbudára. Fórumokat, előadásokat is tartottak a tagoknak egyebek mellett adózási, személyszállítási és adatvédelmi témában.

Erdei Bálint kitartó munkájának is köszönhető, hogy az ECTAA (Európai Utazási Irodai Szervezetek Szövetsége) 2017 végén Budapesten tartotta közgyűlését. A MUISZ több javaslatot is megfogalmazott az utazási irodák életét jelentősen befolyásoló, új utazásicsomag-irányelv hazai jogba történő átültetéséhez. A szövetség elnöksége rövidesen új programokat, megújult honlapot és egy, a tagságra vonatkozó etikai kódexet tervez bemutatni.

Erdei Bálint eddigi tevékenységét 2017- ben Pro Turismo-díjjal ismerték el, ami sok erőt ad neki a MUISZ-ban végzett társadalmi munka folytatásához.

Az érdekképviseleti tevékenység mellett – kollégáinak és mindenekelőtt Szabó Krisztián tulajdonostársának köszönhetően – fejlődik a Magyarország turisztikai értékeinek bemutatása iránt elkötelezett utazási szakember saját cége, a három évtizedes múltra visszatekintő Cityrama Utazási Iroda is: a leisure mellett a MICE-ágazat is erősödött, új termékekkel bővült a garantált programkínálat, és a gépjárműpark fejlesztésével a személyszállításnak is egyre nagyobb szerepe van a cég életében.

 

 

A teljes cikket Az év 50 legbefolyásosabb személye a magyar turizmusban című kiadványban olvashatja.


A kiadványt ITT rendelheti meg >>

Erdei Bálintról a nevére kattintva, az Arcok rovatunkban tudhat meg többet.