Faix Csaba a Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. új igazgatója

Forrás: turizmus.com

 2020. január 29. 12:28

Február elsejétől az egykori televíziós riportert nevezték ki a Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. igazgatójává.

A Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. (BVA) Faix Csaba vezetésével a jövőben a főváros márkaépítéséért felel, feladata, hogy közös irányvonalak mentén egyesítse a ma még különféle szervezeteknél lévő feladatokat - adta hírül közleményében a Városháza.

Faix Csaba tanulmányait az ELTE Bölcsészettudományi Karán, majd a Színház- és Filmművészeti Egyetemen végezte. 2005 és 2012 között a TV2 politikai újságírója, ahol többek között a 2008-as amerikai elnökválasztásról és az „arab tavasz” eseményeiről is tudósított.

Faix Csaba

Fotó: Facebook

2010-ben Prompt Media Hungary Kft. néven önálló céget alapított, amely tréningek szervezése mellett videófilmeket és employer branding stratégiákat készített.

2014-től 2020-ig a Prezi nemzetközi kommunikációs vezetője. Munkája nyomán a Budapestről induló startupból rövid idő alatt globálisan ismert márka lett.

A Budapesti Városarculati Nonprofit Zrt. Faix Csaba vezetésével a jövőben a főváros márkaépítéséért felel, közös irányvonalak mentén egyesíti majd a ma még különféle szervezeteknél lévő feladatokat.

„Eddigi munkáimnak köszönhetően sok országban, sok fővárosban jártam, és azt láttam, hogy Budapest valóban az egyik legjobb hely a világon. Budapest érdekes és élhető város. Én ezeket az értékeket szeretném megmutatni az itt élőknek és az ide utazóknak” – mondta a Városháza által kiadott közlemény szerint a BVA új igazgatója.