Szabó Kata az MKI fenntarthatósági projektmenedzsere

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 01. 16:53

Az MKI szeptembertől - más külföldi irodákhoz hasonlóan - új, dedikált pozíciót nyit meg a fenntarthatósági stratégiaalkotás folyamatainak, illetve a kapcsolódó zöld projektek koordinációjára, melyet Szabó Kata tölt majd be.

Kezdettől elkötelezve a fenntarthatóság mellett, a Magyar Kongresszusi Iroda missziójában 2022-ben kulcsfontosságú szerepet kapott egy, a desztinációt átfogó ágazati fenntarthatósági stratégia kialakítása, mellyel segíteni kívánja a konferencia- és üzleti rendezvény szektor zöld átmenetét.

szabokata_mki

Szabó Kata

Fotó: Magyar Kongresszusi Iroda

A stratégia szakértői feladataival megbízott GDS-Movement munkatársai az ősz folyamán kezdik meg tanácsadói aktivitásukat. A fenntarthatósági projektmenedzser kiemelt feladatai között szerepel - a korábban említettek mellett - a szervezet fenntarthatósági munkacsoportjának koordinációja, edukációs anyagok készítése, együttműködési partnerségek és kezdeményezések kialakítása közösségi, társadalmi és környezetvédelmi szervezetekkel.

Emellett fontos pontja munkájának a GDS-Index-en való 2023-as nevezés, valamint olyan fenntarthatósági projektek elindítása, mint a hazai szolgáltatók tanúsítási rendszerének megalapozása, és a szervezet hazai aktivitásainak előkészítése regeneratív, zöld megoldások mentén.

A fenntarthatósági projektmenedzseri pozíciót betöltő Szabó Kata korábban, egyéb feladatai mellett, az ország GDS-Indexen való elindításában tevékenykedett.

„A Magyar Kongresszusi Iroda újjászervezésének elvállalásakor fogalmaztam meg vezetői programom kulcselemeként, hogy a nemzetközi élvonalat célzó pozícionálás és együttműködéseket szülő hídszerep mellett a rendezvény szektor fenntarthatóság irányába való átformálása kiemelt cél. Strukturális alapozó munkákkal kezdtünk a különböző szakterületeken, közben mindvégig figyelve, hogy saját szervezésű programjainkat, megjelenésünket, működésünket áthassák a zöld megoldások. Személyes küldetés vezérel, hogy az óriási erejű hazai turizmus és rendezvény ágazat mindinkább regeneratív hatóerővé váljon. Fontos mérföldkő volt, hogy 2021-ben elvégezhettem a Global Destination Sustainability Movement szakirányú képzését, amely utat nyitott a legfrissebb nemzetközi tudás és területi kapcsolati háló felé. A GDS szakértőivel folytattuk építkezésünket és indítottuk el a desztináció fenntarthatósági indexálásának folyamatát. Nagy álom valósul meg azzal, hogy szeptembertől dedikált pozíciót nyithattunk a területnek. Szabó Kata elkötelezett személye, a speciálisszervezeti kapacitás által indítjuk el ősztől a terület gyakorlati továbbfejlesztését" - fogalmaz Békefi Anna ügyvezető igazgató.

Szabó Kata elérhetősége:

telefon: +3620 447 3424

e-mail: kata.szabo@hcb.hu