Francia kitüntetés Rubovszky Ritának

 2010. december 09. 16:51

Magas szintű francia állami elismerést kap Rubovszky Rita. A Hungarofest korábbi igazgatója a Francia Köztársaság Művészeti és Irodalmi Rendjének tiszti fokozatát – a Francia Köztársaság négy miniszteri szintű rendjének egyikét – december 10-én veheti át Pécsett, a Művészetek és Irodalom Házában.

A magas szintű francia állami elismerést Marie-Christine Labourdette, a Francia Kulturális és Kommunikációs Minisztérium Franciaország Múzeumai Igazgatója adja át.  A díjat a Franciaország, a francia kultúra iránt elkötelezett emberek érdemelhetik ki. A Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa programsorozatban Rubovszky Rita közreműködésének köszönhetően számos francia művész kapott bemutatkozási lehetőséget és a francia kultúra több rendezvényen keresztül megjelent a rangos évad során.
Rubovszky Ritának nem ez az első francia elismerése. Korábban megkapta a Francia Köztársaság Lovagkeresztjét, illetve a Francia Köztársaság Középkeresztjét kulturális diplomáciai munkásságáért. Vezetésével 2001-ben a Hungarofest volt a franciaországi magyar kulturális évad szervezője, melynek tartós sikerét jelzi, hogy azóta is számos magyar művészt hívnak Franciaországba.