TOP 50: Ganczer Gábor

Forrás: turizmus.com

 2017. április 24. 09:34

„Amikor mindenki a maximumot teszi bele a közös munkába, abból valódi csodák születhetnek” – vallja a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója, akinek irányításával rekordbevételeket ért el tavaly a cég.

Kimagasló évet zárt 2016-ban a Hungexpo Zrt., az üzleti eredmény 25 százalékkal nőtt, a látogatószám 46 ezerrel bővült a saját vásárokon, ami 18 százalékos növekedést jelent.

Már januárban 1,3 milliárd forintos árbevételt értek el, annyit, mint a válság idején fél év alatt. Az év első hónapjában az Agromash Expo, áprilisban a beinduló építőipar miatt a Construma hozott kiemelkedő számokat. A legnagyobb kihívás azonban a Hungexpo számára a májusi Sirha Budapest kiállítás és az ott megrendezett Bocuse d’Or európai döntő volt.

Az esemény páratan összefogás eredménye: a Hungexpo, a főváros, a kormányzat, a Bocuse d’Or Akadémia és a magyar csapat is beletette a maximumot, ezért külön öröm, hogy Széll Tamás nyert. A komoly szakmai kiállítást Lyon után a második legsikeresebb Sirhaként tartják számon, az európai döntőt pedig rendezvényszervezési szempontból minden idők legjobb döntőjeként. Ehhez nagyban hozzájárult Ganczer Gábor aktív tevékenysége mind Hungexpo vezérigazgatóként, mind a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnökségi tagjaként.

Ganczer Gábor

Fotó: Dombóvári Judit

A tekintélyes nemzetközi rendezvényen több mint 370 kiállító mutatkozott be 20 ezer látogató előtt, 400 regisztrált újságíró érkezett, ebből mintegy 200 külföldről. A sajtómegjelenések médiaértéke elérte a 2 milliárd forintot. Ízelítőt adtak a nemzetközi sajtónak és a gasztronómiai világ krémjének mindabból, amit ez a csodálatos város kínál. A versenyzőket a miniszterelnök is fogadta a Parlamentben, a vacsorát Michelin-csillagos séfek főzték, a gálavacsorát a budai Vár Oroszlános udvarában tartották.

Vannak ugyanakkor nagyobb kihívások is. Az Utazás kiállítás átalakulás alatt áll, tavaly a B2B szegmens erősítése volt az egyik fő cél, akkor Kína díszvendégségével, idén pedig Oroszország kapta ezt a lehetőséget.

Jelentősek voltak a nemzetközi rendezvények is, a Hungexpót választotta helyszínéül az UEFA-kongresszus, és számos jelentős eseményre írtak alá szerződést 2017–2019-re is. Ezek közül kiemelkedik a 12 ezer fős ERA-EDTA vesegyógyász-kongresszus 2019-ben, és az Euroskills szakmunkás-Európa-bajnokság 2018-ban.

 

A teljes cikket Az év 50 legbefolyásosabb személye a magyar turizmusban című kiadványban olvashatja.

A kiadványt ITT rendelheti meg >>

 

Ganczer Gáborról további információkhoz juthat az Arcok rovatunkban.