Gendur András a Magyar Turisztikai Minősítő Testületnél folytatja

Forrás: turizmus.com

 2022. április 06. 15:17

Befejezte társtulajdonosi aktivitásait a Le Perle Noire étteremben, és immár a Magyar Turisztikai Minősítő Testület Nkft-nél hasznosítja szakmai tudását Gendur András.

A szakember arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Mamaison Hotel Andrássyban található La Perle Noire éttermet üzemeltető társaságban befejezi társtulajdonosai aktivitásait, és a jövőben a magyarországi szálláshely-minősítési rendszer kialakításában hasznosítja a tudását.

Gendur András, aki a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének a gasztronómiai társelnöke, 2015 óta foglalkozik szállodai minősítéssel a Hotelstars keretein belül. Ezt a fajta tapasztalatát kamatoztatja mostantól a Magyar Turisztikai Minősítő Testület Nkft-nél.

Gendur András

Fotó: Turizmus.com

Emlékezetes, hogy a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány 2021 tavaszán a turizmus minősítési- és védjegyrendszereinek egységes szemléletű fejlesztése és üzemeltetése céljából létrehozta a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület Nonprofit Kft-t, azzal a szándékkal, hogy a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület Nonprofit Kft. hosszú távon járuljon hozzá a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia- Turizmus 2.0-ban meghatározott minőségbiztosítási célkitűzések eléréséhez.

A Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület Nonprofit Kft. feladata konkrét minőségértékelési és minőségbiztosítási folyamatok fejlesztése, bevezetése és folyamatos karbantartása, az ezeket kiszolgáló IT és adminisztratív támogatással és az ezekhez szükséges edukációs, szemléletformáló tevékenységekkel együtt.

A Kormány az 501/2021. (VIII.18.) számú rendeletével kötelezővé tette a szálláshely-minősítést: felmenő rendszerben az összes szálláshelytípusba tartozó szolgáltatónak át kell esnie a minősítésen, és az üzleti kommunikációjában használnia kell az elnyert csillagokat,annak érdekében, hogy a szálláshelyek kínálatában eligazodni kívánó vendégek pontos és ellenőrzött információkra alapozhassák döntéseiket.

Gendur András új elérhetőségei:

E-mail: gendur.andras@szallashelyminosites.hu

Telefon: 20/2840585