Glázer Tamás új kihívások előtt

Forrás: turizmus.com

 2022. október 06. 13:11

Glázer Tamás, aki 2022. szeptember 30-ig volt a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, közös megegyezéssel távozott a szervezettől. A szakember látványos eredményeket ért el a hazai kastélyok és várak turisztikai célú felújításában.

Glázer Tamás 2020. február 1-jétől 2022. szeptember 30-ig töltötte be a NÖF Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatói posztját.

Korábban, többek között, volt a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese, a bükfürdői Caramell Premium Resort igazgatója, majd a budapesti Millenáris Park ügyvezető igazgatója.

Glázer Tamás

Fotó: saját fotó

Ezt követően nagy reményekkel látott neki a kastélyok és várak turisztikai hasznosításáról szóló feladatának, terveiről 2020 márciusában ebben a cikkben beszélt a Turizmus.com-nak.

A Nemzeti Kastélyprogram és a Nemzeti Várprogram keretében megvalósuló felújításokat koordináló és levezénylő NÖF-nek évtizedek óta üresen álló, fűtés és karbantartás hiányában romosan álló épületeket is sikerült értékes attrakcióvá varázsolni, s ezzel bekapcsolni a magyarországi turizmus vérkeringésébe. Az eddigi eredmények már megmutatkoznak a hazai kastélyok és várak jelentős látogatószám-növekedésében.

Mindezek ellenére, ahogy a Turizmus.com megtudta, egyéb szakmai megfontolások miatt Glázer Tamás új kihívás elé néz, amelyről hamarosan tájékoztatja a szakmai közvéleményt.