Gondos Kitti lett az Everguest Reputation üzletágának vezetője

Forrás: turizmus.com

 2022. október 06. 17:00

Gondos Kitti reputation manager a Reputation üzletág vezetőjeként folytatja a dinamikusan bővülő Everguestnél. Kitti több mint 10 éves szakmai tapasztalattal a zsebében veszi szárnyai alá a Reputation üzletág és a csapat irányítását.

Front office manager múltja lehetővé tette, hogy megtapasztalja: a befektetett munka és a hallgató figyelem hálás vendégeket eredményezhet. Reputation manager tapasztalatának köszönhetően pedig olyan tudással rendelkezik, amely kapocsként funkcionál a szálloda és az online térben lévő látogatók között.

Az újdonsült vezető és a reputation csapat tagjai nap mint nap azon dolgoznak, hogy a folyamatos vendégvélemény-menedzsmenttel és elemzéssel, valamint ok-okozati összefüggések keresésével segítsék a szállodák foglaltságának növelését és döntéstámogató információkat adjanak a szállodák vezetőinek.

Az alázatos, profi munkájának és can-do hozzáállásának köszönhetően "kinőtte magát" a szervezetben, így a továbbiakban nagyobb felelősséget kap, és vezetheti az egyedülálló szolgáltatást nyújtó vendéglátóipari menedzsment- és tanácsadó cég egyik üzletágát.

Gondos Kitti az Everguest Reputation üzletágának vezetőjeként folytatja

Fotó: Everguest

“Kitti hatalmasat fejlődött az utóbbi időben mind szakmailag, mind mentalitásban. Új szolgáltatásokat vezetett be, szervezetté alakította a reputációs üzletág felépítését, a tréning- és a prezentációs képességét is elképesztő szintre fejlesztette a nálunk töltött idő alatt. Ő az az ember, aki akkor is azt mondja, hogy ‘Gyerünk, csináljuk!’, amikor mások már rég panaszkodnának. És hát ez az Everguest. Csináljuk, és haladunk előre! Kitti munkája és személye tökéletes példája ennek.” – mondta a kinevezésről Belán Miklós az Everguest ügyvezetője.

Mostantól Kitti felel majd a tőle megszokott munkamorállal a Reputation üzletág fejlesztésért és a reputációhoz kapcsolódó digitalizációs szolgáltatások továbbgondolásáért is. Az általa kezelt szállodák vendégértékelési pontszáma akár több tizedpontos növekedésen is keresztül ment, aminek következtében meghatározó mértékben növekedett a foglalásaik száma és a bevételük mértéke is.

“A kinevezéssel kapcsolatban természetesen nagyon örülök, és megtisztelőnek érzem, hogy egy olyan csapatban dolgozhatok, ahol elismerik a kitartó munkát és lehetőséget adnak a fejlődésre. Továbbra is célom, hogy kapcsolódási pont legyek a szállodák és az online térben lévő vendégek között. Szeretném segíteni a szállodákat a céljuk elérésében, amelyről röviden csak annyit mondok: elégedett vendég. Ezenkívül fontos célomnak tartom a jövőben, hogy a már több országban tapasztalatot szerzett üzletágunk sikeres legyen, és a szállodák újabb országokban is felismerjék a reputáció-menedzsmentben rejlő lehetőségeket. Különösen motivál, hogy a kollégáimat is hozzásegíthessem a saját sikereik eléréséhez.” – vélekedett Kitti a kinevezésről.

Gondos Kitti elérhetősége: kitti.gondos@everguest.net