Gyulay Zsolt: Itt az ideje a felújításnak

Forrás: turizmus.com

 2017. június 18. 09:40

„Munka, munka és munka: megéri folyamatosan lendületben lenni, hiszen az elmúlt hatból az ötödik évet zárja nyereséggel a Hungaroring” – mondta el az igazgató, aki bekerült 2016 legbefolyásosabb turisztikai személyei közé.

A világ egyik legismertebb magyar cégét Gyulay Zsolt hatodik éve igazgatja sikerrel, a Hungaroring pályán belüli és kívüli sportrendezvényei éves szinten – minden egyéb fesztivált maguk mögé utasítva – a legnagyobb látogatószámot hozzák.

Csupán a Forma–1 évi több mint 17 milliárd forinttal járul hozzá a magyar GDP-hez, s kétségkívül e legnagyobb rendezvényük generálja bevételük 80 százalékát, de messze nem elhanyagolható az a további 216 nap, amikor egyéb versenyektől hangos a mogyoródi pálya.

Gyulay Zsolt

Fotó: Dombóvári Judit

„2016-ban sikerrel rendeztük meg az összes nagy nemzetközi eseményt, így a túraautó-világbajnoki futamot (WTCC), a kamionos Európa-bajnoki futamot (ETRC) és a német túraautó-bajnokság (DTM) viadalát.

A Red Bull Air Race a Duna fölött úgy is sikert aratott, hogy az időjárás nem kedvezett különösebben a versenynek, a május elsejei belvárosi Nagy Futam pedig ismét elérte a célját: közelebb hozta a nézőkhöz a technikai sportokat” – számol be az elmúlt évről Gyulay Zsolt.

Fontosnak tartja, hogy egy év kihagyás után visszatért a versenynaptárba a német túraautó-bajnokság futama, mely jelenleg a világ egyik leglátványosabb viadala, s jó hír az is, hogy a csapatok szívesen jöttek vissza a Hungaroringre.

Az igazgató a tavalyi év egyik legnagyobb eredményének könyveli el, hogy újabb öt évvel meghosszabbították a Formula–1-es szerződést, ráadásul nagyon kedvező feltételekkel tudják megrendezni a versenyt a 2026-ig terjedő időszakban.

Persze az sem titok, hogy a Hungaroring megérett a felújításra, hiszen az elmúlt 30 évben szinte hozzá sem nyúltak. A nagyszabású felújítások bevezetéseként, s mintegy legsürgetőbb lépésként a pálya aszfaltcsíkjának teljes hosszában lecserélték a kopóréteget, amire nagyon büszkék: egyrészt, mert önerőből valósították meg, másrészt, mert a Formula–1 nemzetközi versenyigazgatója, Charlie Whiting első osztályú munkának minősítette azt a pályabejárás után.

A felmart aszfalttal a Hungaroring a környező településeknek is segített, mert a sűrű szezon okoz nekik némi kellemetlenséget, ezért is igyekszik a vezetőség a lehető legjobb viszonyt ápolni velük.

Az intézmény három évre tervezett – s legalább 30 milliárd forintot kitevő – fejlesztési programja jelenleg is zajlik, folyamatosan egyeztetnek a tervezőkkel a koncepcióról, a minisztériummal pedig a különböző forrásokról, hiszen a kormány egyértelmű szándéka, hogy támogassa a Hungaroring felújítását.

További információk

A teljes cikket Az év 50 legbefolyásosabb személye a magyar turizmusban című kiadványban olvashatja.

A kiadványt ITT rendelheti meg >>

Gyulay Zsoltról az Arcok rovatunkban tudhat meg többet.