Heike Birlenbach a Lufthansa új csoport értékesítési alelnöke

Forrás: turizmus.com

 2016. december 08. 15:21

A Lufthansa Csoport értékesítési szervezetében végrehajtott változtatások nyomán a korábbi értékesítési területek is átalakulnak, és 2017. január 1-i hatállyal új vezetői pozíciók jönnek létre.

Heike Birlenbach 2014 óta a Lufthansa Csoporthoz tartozó légitársaságok európai értékesítési alelnöke. 2017-től kezdve a csoport EMEA-régióbeli értékesítési alelnökeként dolgozik tovább. Az új pozícióban Európa mellett a Közel-Keleten és Afrikában zajló értékesítési és kereskedelmi tevékenységet is ő fogja irányítani.

A kibővített felelősségi körrel a két korábbi – Európa és Afrika/Közel-Kelet – értékesítési terület összevonásával létrejött, új EMEA-régió értékesítési vezetője lesz.

Az értékesítési területek átszervezésének célja az ügyfélközpontúság erősítése és a belső hatékonyság javítása. Az új régió jobban illeszkedik a saját szervezetüket EMEA-szinten strukturáló vállalati ügyfelek földrajzi elhelyezkedéséhez, és egyike lesz a Lufthansa négy globális értékesítési régiójának, amelyek nem foglalják magában a Lufthansa Csoport légitársaságainak hazai piacait: Németországot, Ausztriát és Svájcot.

Az EMEA-régióhoz 74 piac tartozik Norvégiától Dél-Afrikáig, Marokkótól Kazahsztánig – ezek mindegyikét Heike Birlenbach fogja irányítani a frankfurti központból. Értékesítési régiójának része az Austrian, a Lufthansa és a SWISS, továbbá a Brussels Airlinest is képviseli, és több piacon támogatja a Eurowings értékesítési tevékenységét.

Heike Birlenbach 1990-ben csatlakozott a Lufthansához. Idegenforgalmi és közgazdaságtani tanulmányai folytatása közben többféle pozíciót is betöltött a frankfurti központban, majd 1994-ben az értékesítési szervezethez került, ahol többek között a globális kiemelt ügyfelek kezeléséért is felelt. 1999-ben európai marketingért és értékesítéstámogatásért felelős ügyvezetővé nevezték ki, londoni székhellyel. 2002-től kezdve a légitársaság Benelux államokbeli szervezetét irányította Amszterdamból. Heike Birlenbach 2006-ban a belföldi és európai forgalom termékmenedzsment-vezetőjeként tért vissza a Lufthansa frankfurti központjába. 2009-ben kinevezték a Lufthansa Italia vezetőjévé milánói székhellyel, majd 2011-ben a Lufthansa müncheni részlegének fedélzeti személyzetért felelős vezetője lett, ahol 4500 fős csapatért, valamint a szolgáltatás és az oktatás színvonalának fenntartásáért felelt.