Villanó - „Hiányzott a kanálcsörgés"

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2015. június 16. 14:21

Glaser Gyula igazgatóként vezényli le a foglalásokat június közepétől fogadó mezőtúri Hercegasszony Hotel Wellness & Garden nyitását és piacra vitelét.

– Nyugdíjba vonulása óta keveset hallani önről. Mivel töltötte az elmúlt négy évet?

– Nagyjából egy évig élveztem a nyugdíjas évek nyugalmát, aztán elkezdett hiányozni a „kanálcsörgés". Szaktanácsadással kezdtem foglalkozni, többek között a dunaszerdahelyi Hotel Amade Chateau, a hernádvécsei Hotel Vécsecity és a Kispesti Halásztanya Étterem beindítását, illetve felújítását segítettem.

 

– Korábban csaknem egy évtizeden át igazgatta a hőgyészi Gróf Apponyi Kastélyszállodát. Hogyan került a Hercegasszony Hotel élére?

– Tavaly ősszel láttam meg egy hirdetést: nyíló kastélyszálloda igazgatót keres. Megdobbant a szívem, és beadtam a pályázatot, hiszen ez az én igazi műfajom. Idén februártól kerültem a projektbe, sajnos már egy picit későn. A szálloda dizájnja fantasztikus, most keressük a kompromisszumokat, hogy a funkcionalitás is az legyen.

 

– Mik a mezőtúri szálloda sajátosságai?

– A szó klasszikus értelmében nem kastélyszállodáról, sokkal inkább történelmi falak között működő dizájn- és butikszállodáról van szó. A kúriában 7 szobát, a különálló épületben pedig 10 apartmant kínálunk, mind egyedi, sajátos hangulattal és berendezéssel. Az enteriőr mellett a hangsúly a szokottnál nagyobb és elegánsabb wellnessrészlegen, illetve a fine dining koncepciót követő Irene Bistrón van, utóbbit külön termékként szeretnénk bevezetni a piacra.

A szálloda a Holt-Körös partján, a lakott területektől távol helyezkedik el, szinte tapintható a nyugalom. Lesznek saját kenuink, csónakjaink, vízi biciklijeink, játszóterünk, kerékpárokat lehet bérelni, napozóstéget, grillteraszt építünk. Kisebb, 35-40 személyes konferenciatermünket 100 férőhelyes rendezvénysátor egészíti ki, így a vendégek tekintetében „mindenevők" lehetünk.