Lovagkeresztet kapott Horváth Vilmos

Forrás: turizmus.com

 2021. március 16. 16:55

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából állami kitüntetésben részesült Horváth Vilmos, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) turizmusért felelős alelnöke.

A közlekedésszervezés és az idegenforgalom területén végzett több évtizedes, példaértékű szakmai és érdekképviseleti tevékenysége elismeréseként Horváth Vilmos, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara turizmusért felelős alelnöke a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetésben részesült.

Horváth Vilmos 42 évig a Kisalföld Volán Zrt.-nél, illetve annak elődjénél dolgozott. 1990 és 2010 között a társaság a kulturális körutazások területén az ország vezető vállalkozásai közé tartozott. Munkájáért 2006-ban Pro Tourismo-díjat kapott.

Több évtizedes szakmai munkával érdemelte ki az állami kitüntetést Horváth Vilmos

Fotó: MKIK

1997 óta a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, 19 éve vezeti a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Turisztikai Kollégiumát és 2016 óta az MKIK turizmusért felelős alelnöke is.

Két cikluson keresztül ellátta a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) alelnökségét és korábban több szakmai bizottságban (OÉB, RIB) is szolgálta a turizmus ügyét.

Kapcsolódó cikkek