Igazgatók távoznak a válság miatt a Danubius Hotelstől

Forrás: turizmus.com

 2020. május 26. 16:55

A Danubius Hotels a járványhelyzetre való tekintettel budapesti szállodái elhúzódó újranyitásával számol és néhány 300 szobásnál nagyobb, elsősorban turistacsoportokra alapozott szállodája idei megnyitását nem látja valószínűnek – közölte a szállodavállalat.

Ennek megfelelően az elkerülhetetlen létszámleépítések is ezeket a szállodákat érintik a legnagyobb mértékben; értékes és a Danubiushoz hűséges munkatársaktól és vezetőktől kellett ennek keretében megválnia a vállalatnak – írták közleményükben.

Parádi Krisztina

Fotó: Danubius Hotels

A leginkább érintett szállodák a Danubius Hotel Budapest és Flamenco klaszter, valamint a Danubius Hotel Arena és Hungaria klaszter, amelyek idén várhatóan már nem nyitnak ki. Így számos munkatárstól és a szállodák igazgatóitól is meg kell, hogy váljon a szállodalánc – köztük Parádi Krisztinától, a Danubius Hotel Budapest és Flamenco szállodák, valamint Árvai Zoltántól, a Danubius Hotel Arena és Hungaria szállodák klaszterigazgatóitól is.

Parádi Krisztina danubiusos pályafutását 1997-ben kezdte a Hilton Budapestben az értékesítés területén, ahol az évek során különböző munkakörökben szerzett tapasztalatot. Egyéves kitérő után a Hotel Budapest, Flamenco, Gellért és Hilton szállodákat magában foglaló Budai Igazgatóság értékesítési igazgatójaként tevékenykedett. Szakmai pályafutását a Helia szálloda igazgatójaként folytatta 9 éven keresztül, majd a Budapest-Flamenco klasztert vezette 2017 májusától.

Árvai Zoltán

Fotó: Danubius Hotels

Árvai Zoltán 2002-ben érkezett a Danubius Hotelshez, eleinte a Hilton Budapest üzemelési igazgatójaként, majd szállodaigazgatójaként dolgozott. A Hilton sikeres nagyrekonstrukcióját követően kapott megbízást az Arena-Hungaria klaszter vezetésére, az ott tervezett szállodarekonstrukciók levezénylésére.

Az évtizedes szakmai múltra visszatekintő és számos szakmai elismerést kapott szállodaigazgató kollégáit a Danubius Hotels vezetése értékes, szakmailag elkötelezett szakembereknek tartja, akik jelentős mértékben hozzájárultak a szállodacsoport sikereihez. A szállodacsoportnál végzett munkájukat és a vállalat megbecsüléséhez is hozzájáruló szakmai sikereiket ezúton is köszöni nekik a Danubius Hotels vezetése – írták a közleményben.

A Danubius újranyitási terveiről és a budapesti házak nehézségeiről is beszélt Kovács Balázs, a szállodalánc vezérigazgatója abban az exkluzív interjúban, amelyet a napokban adott a turizmus.com-nak.