Ismét van lengyel turisztikai képviselet Budapesten

Szerző: Szebeni Zsolt

Forrás: turizmus.com

 2023. június 07. 19:08

Farkas Melinda vezetésével nyílt újra az évekkel ezelőtt bezárt lengyel turisztikai képviselet Budapesten.

Az ANTOR, a nemzeti turisztikai képviseletek szövetsége június 7-én a Magyar Tudományos Akadémia épületében, az Akadémia Klub Étteremben tartotta nyárköszöntő partnerpartiját.

A rendezvényre szóló meghívót négy nemzeti képviselet (ciprusi, horvát, máltai és szlovák) jegyezte. A fogadás kezdetén azonban Soňa Jelínková, szlovák képviselő, az ANTOR magyarországi  vezetője maguk közé szólította és bemutatta Farkas Melindát, az újranyitott lengyel képviselet vezetőjét.

Balról jobbra: Hangya Edina (Málta), Farkas Melinda (Lengyelország), Soňa Jelínková (Szlovákia), Ivana Herceg (Horvátország) és Ács Viktória (Ciprus)

Fotó: turizmus.com

Szerkesztőségünk kérdésére az új képviseletvezető elmondta, hogy – hivatalos nevén – a Lengyel Idegenforgalmi Szervezet Magyarországi Kereskedelmi Képviseletének új irodáját Óbudán, az Árpád fejedelem útja 26–28 szám alatti irodaházban nyitották meg, de csak üzleti partnerek számára.

Farkas Melinda

Fotó: saját fotó

Farkas Melinda több mint másfél évtizedig dolgozott a lengyelpiac-specialista J.A.M. Events & Travel cég kötelékében. A Debreceni Egyetemen lengyel szakon diplomázott szakember – aki öt éven át tanított is az intézményben – szándéka, hogy a jelenleginél is népszerűbbé, vonzóbbá tegye Lengyelországot a magyar utazók számára.

Az új képviselet-vezető elmondta, hogy jelenleg évente mintegy 225 ezer magyar keresi fel turisztikai céllal Lengyelországot, azon belül leginkább Krakkót, Zakopanét, Auschwitz-t, Wieliczkát  és Varsót. Eltökélt szándéka, hogy a jelenleginél több magyar turista, főleg fiatal családok ismerkedjenek meg Gdansk, Wroclaw, Gdynia és Sopot látnivalóival is.

Farkas Melinda szerint a forgalom bővüléséhez jó alapot ad a jelentősen megújult autópálya-hálózat, valamit az, hogy a LOT naponta négy, a Wizz Air pedig hetente négy járatot üzemeltet Magyarország és Lengyelország között.

Elérhetősége:
Tel.: +36 70 613 5897
E-mail: melinda.farkas@pot.gov.pl