Jászberényi Melinda a Corvinus Egyetem Turizmus Tanszékének új vezetője

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 22. 14:50

2022 júliusától Jászberényi Melinda habilitált egyetemi docens vezeti a Budapesti Corvinus Egyetem Fenntartható Fejlődés Intézetéhez tartozó Turizmus Tanszéket.

Jászberényi Melinda okleveles közgazdász. Diplomaszerzése óta a Corvinus Egyetem és annak jogelőd intézményeinek oktatója. Fő kutatási területe a közlekedés és turizmus kölcsönhatásainak, valamint a turisztikai vállalkozások és termékek fejlesztési lehetőségeinek vizsgálata.

Jászberényi Melinda

Fotó: Corvinus Egyetem

Az oktató a Corvinus Mobilitás és Turizmus Központ (korábbi nevén: Corvinus Turizmus Továbbképző és Kutatóközpont) vezetője. A Turizmus-vendéglátás BsC szak szakfelelőse, majd 2017-től a Kulturális turisztikai menedzser, valamint a Turisztikai fejlesztési menedzser posztgraduális képzések szakfelelőse. Témavezetőként a Corvinus Egyetem Gazdálkodástani Doktori Iskola PhD hallgatóinak munkáját segíti. Ezenkívül a Turizmus Bulletin szakmai-tudományos folyóirat főszerkesztői feladatait is ellátja.

Jászberényi Melinda turizmusfejlesztés és közlekedésgazdaságtan témakörében publikál. Tananyag-fejlesztési tevékenysége szerteágazó, több, a közlekedés és turizmus területén alapműnek számító kötet fűződik nevéhez. Kéziratai konferenciakötetekben, valamint rangos hazai és nemzetközi folyóiratokban is megjelentek. A Turizmus és mobilitás (Akadémiai Kiadó) könyvsorozat szerkesztője, melynek keretében eddig 22 magyar és angol nyelvű, online és nyomtatott kiadvány jelent meg.

A szakember nevéhez fűződik az évente megrendezésre kerülő, Utazás a tudományban című szakmai-tudományos konferencia, valamint szemeszterenként 2-3 alkalommal, a Turizmus Fórum eseménysorozat részeként, előadásokat szervez a turizmus, a vendéglátás és fesztiválszervezés legkiválóbb szakembereinek a meghívásával.

Az újonnan létrejött Fenntartható Fejlődés Intézethez tartozó Turizmus Tanszék vezetőjeként feladata többek között a turizmus specializációk fejlesztése, a turizmus és mobilitás, valamint a fenntartható turizmus témakörét felölelő kutatások menedzselése.

Elérhetősége: jaszberenyi@uni-corvinus.com