Jean Bowcott veszi át a budapesti Sofitel irányítását

Forrás: turizmus.com

 2015. október 13. 20:45

Október végén távozik Budapestről Philippe Godard, aki négy éven át irányította a Sofitel Budapest Chain Bridge ötcsillagos szállodát.

Az új igazgató – aki angol születésű – mostani kinevezéséig az Acccor üzemeltetési igazgatója volt az Egyesült Királyságban. Azt megelőzően, majd' három évtizeden keresztül dolgozott a francia lánc házaiban, elsősorban Sofitel szállodákban, Kanadában és az Egyesült Államokban.

Jean Bowcott (képünkön) a bemutatására rendezett fogadáson, október 13-án este, szerkesztőségünk kérdésére elmondta, személyes vágya volt, hogy Budapesten folytathassa pályafutását. A választás – túl a szakmai kihíváson – abból is táplálkozik, hogy magánemberként férjével együtt nagyon szereti a várost, s azon belül is a komolyzenei életet.

Az új igazgató november elsején veszi át a házat.

Philippe Godard Varsóban veszi át az ottani Sofitelt. A szakember – aki a budapesti ház mellett felügyelte az Accor másik itteni luxusszállodáját, az MGallery Hotel Nemzetit, valamint a romániai és a csehországi ötcsillagos házakat – a jövőben a teljes régió luxusházaiért felel majd, tehát Magyarország, Románia és Csehország mellett már Lengyelország is hozzá tartozik mostantól.

A kedd esti eseményen Philippe Godard a ház kulcsának jelképes átadásakor a pódiumra hívta Kovács Istvánt is, aki a Hyatt néven 1982-ben megnyitott szálloda első igazgatója volt.

Az Accor egyéb magyarországi házaiban várható változásokról később ad tájékoztatást a lánc.