Jean Wendling az Accor Kelet-Európa operatív irányításért felelős alelnöke

Forrás: turizmus.com

 2022. április 19. 11:03

Az Accor, a világ vezető vendéglátóipari csoportja Jean Wendlinget nevezte ki a cég kelet-európai operatív irányításáért felelős alelnökévé. A szakember felel majd a régió hoteljeinek kiemelkedő színvonalú működtetéséért és teljesítményéért, emellett irányítja az új szállodák megnyitását is.

Jean Wendling 16 éves nemzetközi operatív, pénzügyi, értékesítési és marketingtapasztalattal rendelkezik a vendéglátás területén. Szakmai pályafutását a neves párizsi vendéglátóipari vállalatnál, a Potel & Chabot-nál kezdte értékesítési és üzemeltetési területen.

jeanwendling_kicsi

Jean Wendling

Fotó: Accor Hotel Group

Az Accorhoz 2005-ben csatlakozott, a 742 szobás Novotel Warsaw Centrum F&B menedzsereként. Karrierjét Moszkvában a Novotel Sheremetyevo Airportnál és a Sofitel Budapest Chain Bridge-ben folytatta executive asszisztens menedzserként, majd a Sofitel Warsaw Victoria általános vezérigazgató-helyettesévé nevezték ki. 2017-ben tért vissza Magyarországra az Accor egyik kiemelt szállodája, a Novotel Budapest City és a Budapesti Kongresszusi Központ vezérigazgatójaként.

„Nagyon örülök, hogy szakmai karrieremet az Accornál az operatív vezetői csapat tagjaként folytathatom. Kelet-Európa dinamikus régió, a jól ismert szállodák mellett új márkáink egyre növekvő portfóliójával. Nagyon izgalmas és kihívásokkal teli feladat ez, amihez a legmagasabb üzemeltetési színvonalra és a vendéglátás iránti szenvedélyre van szükség. Örömmel várom a közös munkát csapatunkkal és partnereinkkel" – idézi a közlemény az Accor frissen kinevezett kelet-európai operatív irányításért felelős alelnökét.

A szakember Budapesten fog dolgozni az Accor kelet-európai regionális igazgatója, Sabina Bartyzel csapatában.