Júliustól Christoph Thoma vezeti majd az Esterházy Vállalatcsoport Turizmus, Kultúra és Rendezvények divízióját

Forrás: turizmus.com

 2016. január 12. 17:03

Az ausztriai Voralberg tartományból származó Christoph Thoma (42), jelenleg a Bregenzi Turizmus és Városmarketing Iroda ügyvezetője, július elsejétől csatlakozik az Esterházy Vállalatcsoporthoz.

Feladata lesz a már jelenleg is a nemzetközi élvonalba tartozó és elismert Esterházy márka kulturális és turisztikai desztinációnak, a kismartoni Esterházy-kastélynak, Fraknó várának, a Lakompaki kastélynak valamint a Szentmargitbányai Kőfejtőnek, megerősítése és továbbfejlesztése. Az Esterházy Vállalatcsoport kulturális és turisztikai kínálatára kitűnően fel lehet építeni egy korszerű városi turizmus és egy elismert kulturális- és fesztiválrégió koncepcióját. Ezekre az adottságokra összpontosítva kell Christoph Thoma-nak továbbfejlesztenie ezt turisztikai régiót. A Vállalatcsoport zeneművészeti vezetőjével, Andreas Richterrel közösen fogják továbbgondolni a classic.Esterhazy zenei programsorozatot, feladata lesz ugyanakkor egy új formátum, a 2017 őszétől induló Klasszikus és Haydn koncertek kidolgozása is.

Célkitűzés a kulturális kínálatok erősítése mellett az Esterházy Alapítvány tudományos kutatási munkájának és a kiállításrendezési stratégiának a megerősítése, egyben a fiatal generációk eredményes elérését biztosító új utak keresése.

Christoph Thoma 1973-ban született Bregenzben, a Voralbergi Konzervatóriumban végezte zenei tanulmányait (trombitált valamint karvezetés tanult), három éve látja el a Bregenzi Turizmus és Városmarketing Iroda ügyvezetői feladatait. Elsődleges feladata a Bregenzi kulturális és fesztiválváros marketingkommunikációjának kialakítása valamint a rendezvény- és városmenedzsment minőségi fejlesztése volt. Sikeres munkáját kézzelfogható számadatok bizonyítják, tevékenysége alatt jelentősen megnövekedett a tartományi fővárosban eltöltött éjszakák száma és a helyi aktivitás is erősödött. Bregenz város Turizmus és Városmarketing Irodája 2014-ben elnyerte a Berlinben kilencedik alkalommal odaítélt Kulturális Márkák Díját.

Thoma 2002-től 2006-ig a bécsi Jeunesse Österreich munkatársaként a gyermek és ifjúsági zenepedagógiai programokért felelt, majd 2006-tól 2008-ig a Bludenz Kultur GmbH ügyvezetői és művészeti vezetői pozícióját látta el, melyet 2008-tól 2012-ig a grazi Orpheum, Dom im Berg und Schloßbergbühne Kasematten GmbH intendáns-ügyvezetői pozíciója követett.

Christoph Thoma 2015. júliusától betölti a voralbergi Bludenz kulturális városvezetői pozícióját is, melyről 2016 első félévében fog leköszönni, annak érdekében, hogy júliustól teljes energiával kismartoni tevékenységére koncentrálhasson.

Fotó: Udo Mittelberger.