Kihirdették az idei Pro Gastronomia díjak nyerteseit

Forrás: turizmus.com

 2020. december 11. 16:48

A Sándor Dénes által 2018-ban életre hívott díjat a hazai és nemzetközi gasztronómiában kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyek kaphatják meg.

2020-ban Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke, a La Fiesta Party Service tulajdonosa, Semsei Rudolf, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének alelnöke, a Budapest Party Service és a Vak Varjú Éttermek tulajdonosa, John Hobson, a Manchester Metropolitan University egyetemi docense érdemelte ki a díjat.

Az ifjúsági díjat Lipták György séf, a BGE KVIK korábbi hallgatója kapta.

A díjátadóra a járványhelyzet miatt 2021-ben kerül sor.

Kovács László, az MVI elnöke az egyik idei díjazott

Fotó: Turizmus.com / Dombóvári Judit

A "Pro Gastronomia" díjat Sándor Dénes, a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar (BGE KVIK) Vendéglátás Tanszékének nyugalmazott egyetemi docense a magyar gasztronómia népszerűsítésére, a vendéglátó szakma kiemelkedő személyiségei és ígéretes fiatal képviselői szakmai tevékenységének elismerésére alapította 2018-ban.

Semsei Rudolf, az MVI alelnöke is részesült az elismerésben

Fotó: Turizmus.com / Dombóvári Judit

 

A díjról

A szakmai díjat évente maximum négy főnek ítélhetik oda. A díjjal párhuzamosan - ifjúsági díjként - átadnak egy Sándor Dénes által viselt séfkabátot is, a gasztronómia területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó, a BGE KVIK-en, illetve jogelőd intézményeiben korábban diplomát szerzett hallgató részére.

Az ifjúsági díjat Lipták Györgynek ítélték oda

Fotó: BGE

A díjazottak személyét az ötletgazda Sándor Dénes, valamint az általuk kiválasztott, szakmában elismert személy ítéli oda. Idén az ötletgazda mellett Lugasi Andrea, a BGE KVIK dékánja, valamint Gundel János, a BGE KVIK nyugalmazott főiskolai tanára, professzor emeritus választotta ki az elismerésre méltó személyeket.