Kinevezések az Accor HotelServices európai üzletágában

 2014. május 06. 15:44

Steven Dainest a HotelServices Egyesült Királyság, Írország, a Benelux államok, Svájc és Oroszország élére, Laurent Picheralt a HotelServices Németország, Lengyelország és Közép-Európa vezérigazgatójává nevezték ki.

Ezzel Steven Daines és Laurent Picheral tagja lesz a vállalat felső vezetésének, felváltva  Peter Verhoeven-t, aki a Booking.com csapatához csatlakozik. A változások 2014. július 1-jétől lépnek életbe – áll a társaság közleményében.

Steven Daines a Genfi Egyetemen diplomázott, később megszerezte a Hospitality Administration/Management  MBA fokozatot az  ESSEC francia egyetemen. Karrierjét a Compagnie des Wagons-lits-nél  kezdte az Accor csoportnál, ahol  1994 és 2005 között Franciaországban és külföldön is különböző operatív feladatokat látott el. Ezt követően nevezték ki azeconomy márkák latin amerikai ügyvezető igazgatójának. 2012 óta pedig az Ibis Budget és a HotelF1 franciaországi ügyvezető igazgatója.

Laurent Picheral az EDHEC egyetemen fejezte be menedzsment tanulmányait. Pályafutását 1989-ben könyvvizsgálóként kezdte a KPMG-nél. 1995- től a fejlesztésért is felelős senior  üzemeltetési igazgatóként dolgozott a Salustro Reydel-nél . 1997-ben kezdte pályafutását az Accor csoport pénzügyi  igazgatóságán, ahol különböző pozíciókat töltött be a belső ellenőrzési részlegen, melynek  2000-ben igazgatója lett. 2003-ban az Accor Németország pénzügyi igazgatója, majd  2006-ban a pénzügyi, adó, jogi és IT területért felelős ügyvezető igazgatója lett. 2010 óta pedig az Accor Lengyelország vezérigazgatója.