Király Tamás a debreceni repülőtér új ügyvezetője

Forrás: turizmus.com

 2023. január 05. 13:30

Új ügyvezetőt választott a Debrecen Nemzetközi Repülőteret üzemeltető gazdasági társaság.

2023. január 1-jétől új ügyvezető irányítja a Debrecen Nemzetközi Repülőteret üzemeltető gazdasági társaságot – közölte Facebook-oldalán a repülőtér.

A Debrecen International Airport Kft. tulajdonosi köre taggyűlési határozatban jóváhagyta az új vezető megválasztását Király Tamás személyében, aki korábban a légiközlekedési hatóságnál tevékenykedett, majd 2018-tól a repülőteret üzemeltető szervezet igazgatóságának tagjaként látta el feladatait.

Király Tamás

Fotó: Debrecen Nemzetközi Repülőtér/Facebook

Az új ügyvezető az alábbi célokat fogalmazta meg: "Az új pozíció betöltésével célom, hogy a Debrecen Nemzetközi Repülőtér utasforgalma a 2019. évben látott rekordot ismét elérje, és a tervezett fejlesztések által akár annak többszörösét is képes legyen kezelni a jövőben a repülőteret üzemeltető tulajdonosi kör iránymutatásainak mentén. Célom továbbá, hogy a repülőtér-üzemeltető gazdasági helyzetét stabilabbá tegyük a légiközlekedési iparág újabb üzletágainak kiaknázásával, valamint újabb úti célok elérhetővé tételével növeljük Debrecen város és a régió gazdasági, turisztikai erejét."