Könnyid László a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület élén

Forrás: turizmus.com

 2022. október 04. 18:28

Október 1-jétől Könnyid Lászlót nevezték ki a nemzeti szálláshely-minősítést lebonyolító Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület (MTMT) Nkft. ügyvezető igazgatójává.

A szakember ezt megelőzően négy éven át, idén májusig, a Magyar Turisztika Ügynökség Zrt. turizmusstratégiai, majd turizmusszakmai és általános vezérigazgató-helyettesként dolgozott. 2022 júliusától az MTÜ Zrt. új ügyvezető testületeként létrejött háromfős igazgatóság tagjává választották. Ezen tisztségei mellett továbbra is tagja a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány (MTSZA) kuratóriumának.

Könnyid László szállodai szakemberként tette le a névjegyét, 2004-től 2019-ig a hévízi Hotel Európa fit vezérigazgatója volt; 2017 márciusától 2018 decemberéig a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elnöki posztját is betöltötte.

Könnyid László lett a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület Nkft.  ügyvezető igazgatója

Fotó: MTÜ

„A lehető legalkalmasabb személy irányítja a továbbiakban a magyar turizmus minőségbiztosító szervezetét, amely ma még »csak« a szálláshely-minősítést végzi, de a későbbiekben az ágazat többi védjegyeit is kezeli majd" – mondta az MTMT-t alapító és tulajdonló MTSZA elnöke a Turizmus.com-nak annak apropóján, hogy az Alapítvány kuratóriuma egyhangú szavazással Könnyid Lászlót jelölte ki a minőségtanúsító szervezet ügyvezetőjévé.

„Hozzáértés, elkötelezettség, alázat, kiváló diplomáciai készségek és finom humorérzék – úgy gondolom, nem vagyok egyedül azzal, hogy ezek az erősségek jutnak az eszembe Laci neve hallatán" – tette hozzá személyes hangvételben Princzinger Péter.

„Megtisztelő, hogy Könnyid László elfogadta a felkérést, és az MTSZA kuratóriuma nevében köszönöm, hogy vállalta egy új, több tízezer ágazati szereplő életét alapvetően befolyásoló rendszer bevezetésének sok kihívást rejtő feladatát. Biztosak lehetünk benne, hogy a következő időszakban az MTMT, és annak ügyvezetője személyesen is meghatározó faktora lesz a magyar turizmus minőségi megújulásának, a modern magyar turizmus megerősödésének" – összegzett az elnök.