Kormánybiztost kapott a 2017-es vizes vb

Forrás: turizmus.com

 2015. október 08. 18:47

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztert a 2017-es budapesti vizes világbajnokság kormánybiztosává nevezték ki – derül ki a legfrissebb Magyar Közlönyből.

Seszták Miklóst a 2017-ben Budapesten és Balatonfüreden megrendezendő XVII. Úszó-, Vízilabda-, Műugró, Műúszó és Nyíltvízi Világbajnokság megrendezésével kapcsolatos összkormányzati feladatok koordinációjával bízták meg.

A tárcák közötti együttműködés és a szükséges jogi kérdések, intézkedések felügyelete mellett ő koordinál a kormányzati, önkormányzati és sportszakmai közreműködők között. Ezenkívül neki kell megszerveznie a verseny szervezőbizottságának működését, és ellátni annak elnöki teendőit.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint Seszták a feladatához nem kap titkárságot, és munkájáért díjazásban sem részesül.

A miniszter megbízatása október 15-től 2017. október 14-ig szól.

A szervezőbizottság társelnökének a kormány Gyárfás Tamást, a Magyar Úszószövetség elnökét kéri fel. A szervezet tagjává nevezi ki, illetve kéri fel még a belügyminisztert, a külgazdasági és külügyminisztert, a nemzetgazdasági minisztert, az emberi erőforrások miniszterét, az egyes kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztost és Budapest főpolgármesterét.

A bizottság elnöke, társelnöke, tagjai és titkára tevékenységükért tiszteletdíjban nem részesülnek.