Kratofil Zita a Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége új elnöke

Forrás: turizmus.com

 2022. május 03. 19:18

Március végi tisztújító közgyűlésén új elnököt választott a Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége (MISZ). Az öt év után leköszönt Caesar Évát Kratofil Zita követi az elnöki székben.

Az eddigi elnök, Caesar Éva családi elfoglaltságai miatt nem jelöltette magát újra elnöknek, de a MISZ tevékenységét a továbbiakban is szeretné segíteni, ezért az alelnöki jelölést elfogadta.

Kratofil Zita

Fotó: MISZ

Az elnöki tisztségre egyetlen jelölt meghallgatása után a tagság bizalmat szavazott Kratofil Zitának, aki tanácsaival évek óta segítette az elnök munkáját, így jól ismeri a MISZ feladatait.

Kratofil Zita az Eötvös József Gimnáziumban vett részt idegenvezetői képzésen. Érettségi után érdeklődése a Waldorf-iskolapedagógia felé fordult, így Németországban tanult tovább. Megtanult angolul és franciául, Franciaországban hospitált. Majd hazatérve a Budapesti Gazdasági Főiskola Idegenforgalmi és Szálloda szakán diplomázott. 1995 óta idegenvezető.

A Balatontouristnál kezdett nyaranta dolgozni, ezt követően különböző utazási irodáknál dolgozott idegenvezetőként és irodában is. Közben nyolc évig önkormányzati képviselőként is tevékenykedett a XVI. kerületben.

A MISZ tagsága a tisztújító közgyűlésen alelnöknek választotta Caesar Éva eddigi elnököt, a másik alelnök Czakó Zsolt lett.