Kun Miklós a Gyulai Várfürdő élén

Forrás: turizmus.com

 2016. október 29. 19:46

December 1-től Kun Miklós tölti be a Gyulai Várfürdő Kft. ügyvezető igazgatói tisztségét, miután a céget eddig vezető Boros László Attila megbízását saját kérésére megszüntette a gyulai képviselő-testület – adja hírül a Békés megyei hírlap.

A hírt a grémium október 28-i ülése után megtartott sajtótájékoztatón jelentette be Gyula polgármestere.

Görgényi Ernő elmondta, a városban 2011 óta folyamatosan nő a vendégéjszakák számára, ahogy a Várfürdőt is évről évre többen keresik fel. A fürdő gazdaságilag is egyre eredményesebb mind a turizmus, mind a Várfürdő felfelé ívelő szakaszban van, ezért is tartották nagyon fontosnak, hogy az utóbbi húsz év legsikeresebb fürdőigazgatójának számító Boros Lászlót Attilát, egy olyan személy kövesse, aki az említett fejlődési pályán tartja a céget.

Ezért is esett a választás az elismerésre méltó szakmai gyakorlattal rendelkező, gyulai kötődésű közgazdászra, Kun Miklósra. A szakember jelenleg egy banknál dolgozik a fővárosban, felmondási idejét tölti, míg Boros László Attila október 31-i hatállyal kérte — kizárólag magánéleti okokból — megbízásának megszüntetését. Így az átmeneti időszakra, november hónapra a grémium Balogh Andrást, a Gyulai Várfürdő Kft. főmérnökét bízta meg az ügyvezetői feladatokkal, aki kiválóan ismeri a társaság életét és működését.

Boros László Attila kiemelte, megbízása óta igyekezett mindent megtenni a fürdő fejlődéséért, és tiszta lelkiismerettel adja át a létesítmény kulcsait az utódoknak, valamint jó szívvel fog visszagondolni Gyulára, és a városban eltöltött évekre.

Kun Miklós óriási felelősségnek nevezte a város életében kulcsszerepet betöltő Várfürdő vezetését, hiszen olyan időszakban veszi át a stafétát, amikor mind a helyi turizmus, mind a Várfürdő egyaránt felfelé ívelő szakaszban van, ahogy folyamatos fejlődés jellemzi a magyar fürdőkultúrát is. Gyula jövőbeni fejlesztési elképzelései, a Szigeterőd-program és a versenyuszoda fejlesztési tervei mind a város, mind a fürdő jövőjét meghatározzák a következő évtizedekre.

Kupolás medence Gyulai Várfürdő