Légiutas-kísérőből elnök-vezérigazgató

Forrás: turizmus.com

 2021. március 31. 11:36

A tajvani China Airlines igazgatói tanácsa jóváhagyta a légitársaság új elnök-vezérigazgatója, Shing-Hwang Kao kinevezését, aki eddig az elnökhelyettesi pozíciót töltötte be.

Shing-Hwang Kao 1986-ban mint légiutas-kísérő került a társasághoz, majd a Cheng Kung Egyetem Közlekedési szakán diplomázott. Ezt követően az egyesült államokbeli Dakotában vett részt pilótaképzésen.

Első tisztként, kapitányként és pilótaoktatási területen is dolgozott. Pilótaként repült a A300-B4, A300-600R, A340, A330, and 747-400, típusú gépeken.

Shing-Hwang Kao, a tajvani China Airlines új elnök-vezérigazgatója

Fotó: China Airlines

2003-tól különböző vezető pozíciókat töltött be a China Airlinesnál, többek között feladatai közé tartoztak a biztonsági ügyek, repülési műveletek, rendszer működésének rendszerszintű ellenőrzése, pénzügyek, járványügyek, munkavédelem. Vezetőségi tagja volt a vállalati fenntarthatósági és a vállalati környezetvédelmi bizottságnak.

A cégnél eltöltött 35 éves pályafutása során szinte minden területen aktívan dolgozott és óriási tapasztalatokat gyűjtött, mint a társaság egyik legrégebbi alkalmazottja.