Magyar elnök a FoodServiceEurope élén

Forrás: turizmus.com

 2015. november 16. 11:49

Párkai Zsoltot, a Sodexo közép- és kelet- európai vezérigazgatóját és magyarországi ügyvezetőjét választotta meg elnökének legutóbbi közgyűlésén az európai közétkeztető szövetség, a FoodServiceEurope.
Párkai Zsolt

Párkai Zsolt

Párkai Zsolt már 2 éve töltött be alelnöki tisztséget a szervezetnél, amely történetében először választott magyar elnököt.

Az 1990-ben alapított szövetség, melynek tagjai 10 ország szövetségei, európai szinten képviseli a szerződéses közétkeztetők érdekeit. Érdekképviseleti tevékenységének fő területei a közbeszerzés szabályozása, adózás, fogyasztóvédelem, fenntarthatóság.

A szervezet fő feladata a szektort érintő témák megvitatása és a felmerülő kihívások megválaszolása az iparág fenntartható növekedése érdekében. Ezen túlmenően képviseli az ágazat munkaadóit az Európai Ágazati Szociális Párbeszédben is.

A tagok által tömörített cégek 600 ezer munkavállalót foglalkoztatnak, 27 milliárd euró forgalmat bonyolítanak le Európa-szerte, és több mint 6,2 milliárd adag ételt főznek le évente. Így a tagok biztosítanak minden negyedik nem otthon elfogyasztott étkezést, minden második munkahelyen fogyasztott ételt, minden negyedik iskolai étkezést, minden tizedik kórházi étkezést

A FoodServiceEurope magyar tagja a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ), melynek közétkeztetési szekciója tömöríti a KSH által regisztrált közétkeztetési forgalom mintegy 60 százalékát nyújtó vállalkozásokat.