Molnár Attila az Év Idegenvezetője

Forrás: turizmus.com

 2017. december 11. 17:57

A Magyarországi Idegenvezetők Szövetségének felhívására tíz idegenvezetőre több mint 2000 szavazat érkezett az elégedett utasoktól, kollégáktól, idegenforgalmi szakemberektől.

A legtöbb szavazatot azonban Molnár Attila kapta, így ő veheti át február elsején a "2017. Év Idegenvezetője" címet. A második és harmadik helyezett Nemes Zoltán, a Fehérvár Travel, valamint Kámán József, a Proko Travel idegenvezetője lett.

A szavazatok indoklásából is kitűnik, hogy sok olyan kiváló idegenvezető dolgozik a turizmus területén, akik mind az utasok, mind pedig az utazási irodák, az idegenforgalmi szakemberek legmagasabb elismerésére joggal pályázhatnak, és megérdemlik, hogy nevük ismertté váljon.

A tíz jelölt érdemeit is kiemelő összeállítás a MISZ Facebook oldalán tekinthető meg: https://www.facebook.com/magyarmisz/

Molnár Attila

Fotó: MISZ

Molnár Attila, akire több mint 600 szavazat érkezett, az Év Idegenvezetője díj történetében páratlan népszerűséget tudhat magáénak. A személyes elismerések igazolják, hogy Attila gyermekkora óta vonzódik az utazás és megismerés élményéhez, így azon szerencsés kevesek közé tartozik, akinek a munkája a hobbyja is egyben. Magyarország teljes területén, az Alpokaljától Szatmár-Beregig évtizedek óta kalauzolja a vendégeket, Budapesten pedig tematikus programokat is vezet. A szomszédos országok közül Szlovénia az egyik kedvence, de az európai városlátogatások, magashegyi szurdokjárások, világháborús emléktúrák, különvonatok és zarándokutak is igazi élménykirándulássá válnak az ő vezetésével. Molnár Attila a február 1-i díjátadáskor ünnepli idegenvezetői szakvizsgájának negyedszázados jubileumát.