Nyugdíjba vonul Antal Gábor, a Lufthansa regionális igazgatója

Forrás: turizmus.com

 2022. december 12. 09:48

Az év végével nyugdíjba vonul Antal Gábor, a Lufthansa lágitársaság személyforgalomért felelős regionális igazgatója.

Antal Gábor több mint 30 éve dolgozik a német légitársaság kötelékében. Pályafutását értékesítési képviselőként kezdte, később pedig kiemelt ügyfélkapcsolati menedzserként dolgozott a budapesti irodában. 2007-ben nevezték ki a Lufthansa Csoport magyarországi értékesítési vezetőjévé. 2014-ben ő lett a Lufthansa személyforgalomért felelős magyarországi igazgatója, 2021-től pedig pedig a Lufthansa Csoport személyforgalomért felelős regionális igazgatója. Jelenlegi pozíciójában Magyarország mellett Albánia, Koszovó, Észak-Macedónia, Montenegró és Szerbia piacait is felügyeli.

Antal Gábor

Fotó: Fóti Péter

Antal Gábor lapunknak elmondta, hogy pályafutása során két eseményre különösen büszke. 2016. áprilisában támogatásával indult el a Lufthansa debreceni járata, és ez a járatindítás is hozzájárult ahhoz, hogy Debrecenben elindult egy nagyon komoly befektetési hullám. A BMW kétmilliárd eurós beruházása mellett egy kínai elektromosakkumulátor-gyár 7 milliárd eurós fejlesztése, a Thyssen, a Krones, a Continental és az Airbus beruházásai is a Lufthansa járatindítása után kezdődtek el.

2017-ben szintén Antal Gáborhoz fűződik a Lufthansa magyarországi működése 50. évfordulójának méltó megünneplése. A Ferihegy 1-es terminálon megrendezett nagyszabású LH50 elnevezésű eseményt sokan nem felejtik el a szakmában – emlékezett vissza a szakember –, már csak azért sem, mert erre az alkalomra Budapestre érkezett egy Airbus A350-es óriásgép is.

A Lufthansa Csoport kiemelt szerepet játszik a magyar gazdaságban. Az LH50 évforduló alkalmából 2017 szeptemberében ezt írtuk: „A német fuvarozó nem csupán a Budapest Airport legnagyobb, hagyományos légitársasági partnere, de az egyetlen, amely három hazai repülőtérre repül. Sármellékre heti egy chartert üzemeltet, Debrecenbe pedig immár hetente háromszor érkeznek müncheni járatai. A Lufthansa Csoport összességében heti 169 útvonalat kínál hazai járatain, és évente 1,6 millió utast szállít. De nem csupán a Lufthansa, az Austrian Airlines, a SWISS, a Brussels Airlines és a Eurowings van jelen a magyar piacon, hanem a Lufthansa Technik, a Lufthansa Cargo és a Lufthansa Systems is képviselteti magát Budapesten."

Antal Gábor kétszer szerepelt a Turizmus legbefolyásosabb szereplőit bemutató Top50-es kiadványunkban.

Nyugdíjas éveit is aktívan kívánja tölteni, hosszú listát állított össze arról, mi mindent szeretne csinálni a következő években.