Ők kapták idén az Aktív Magyarországért díjakat

Forrás: turizmus.com

 2023. november 22. 15:31

Harmadik alkalommal díjazták az ország legaktívabb szereplőit, akik munkájukkal az egészséges és mozgásközpontú életmód fejlődését, illetve az aktív turizmust is segítették. A díjakat az Aktív Magyarország Konferencián Gulyás Gergely és Révész Máriusz adta át.

Az Aktív Magyarországért díjat olyan természetes és jogi személyek kaphatják, akik az aktív életmód és kikapcsolódás területén példamutató, illetve kiemelkedő tevékenységet végeztek. Az elismerés évente legfeljebb öt fő részére adományozható.

A díjátadót is magában foglaló Aktív Magyaország konferencia nyitóelőadásában Gulyás Gergely elmondta, hogy a technikai eszközök, mobiltelefonok és szórakoztatóipari eszközök térhódítása mozgásszegényebb életmódot is von maga után, amellyel fel kell venni a versenyt.

Az aktív Magyarországért felelős államtitkárság aktív és egészségtudatos programjai, valamint az Aktív Magyarországért díjjal elismert szervezetek és civilek ezzel a folyamattal szállnak szembe, azért tesznek, hogy a mozgás újra a mindennapok részévé váljon.

Kiosztották az Aktív Magyarországért díjakat

Fotó: Aktív Magyarországért Felelős Államtitkárság

 

Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára azt emelte ki, hogy a jókedvű, aktív, egészséges Magyarország a cél. Ezt szolgálják az Aktív Magyarország Program fejlesztései, és a népegészségügyi termékadóból befolyt összegek egy része mostantól az aktív életmód elterjedését fogja szolgálni.

 

Az öt díjazott

Zelcsényi Miklós egy Ironman teljesítése után döbbent rá a hiányosságokra a hazai versenyszervezés területén. Nevéhez fűződik számos sportesemény, többek között a közismert Ultrabalaton futóverseny.

A Magyar Szervátültetettek Szövetsége új életlehetőséget ad sokak számára egy új szerv formájában. Ez a lelkes civil szervezet ma már több mint 300 ezer embert buzdít mozgásra a Millió lépés alkalmazáson keresztül.

Fűzfa Zoltán, a Pisztráng Kör Egyesület elnöke, aki biológusnak készült, de végül tanár lett. Feladatának tekinti, hogy a természetet ne csak a tankönyveken keresztül ismerjék a gyerekek, inkább saját maguk szerezzenek élményeket evezve, kerékpározva.

Kádár Papp Nóra a Gyerünk, anyukám! mozgalommal a szülés utáni időszakban segíti az anyukákat, hogy ne mondjanak le az aktív életről. Közös edzések, futások, online tréning és tanácsadás szerepel az eszközeik között.

Karlovitz Kristóf, Pupu sok-sok évtizede példaképe sok kalandornak. Autós újságíróként, kerékpárosként, vízitúrázóként mindig a természetközeliség volt a legfontosabb. Példaképként áll sokak előtt, aki nyolcvan év fölött sem tervez nyugdíjba menni.