Michelin-ajánlást kapott séf a Danubius Hotels központi food & beverage igazgatója

Forrás: turizmus.com

 2024. május 29. 16:12

Papdi László, Michelin-ajánlásban is részesült séf, több mint 20 éves szakmai karrierjét a Danubius Hotelsnél folytatja, mint központi F&B igazgató. Az elmúlt időszakban munkatársaival a gasztronómiai kínálat részévé tették a szállodalánc házaiban a minőségi gluténmentes ételeket.

Papdi László idén februártól a Danubius Hotels Zrt. F&B igazgatója, feladatai közé tartozik a szállodalánc food & beverage koncepciójának innovációja, az éttermi szolgáltatások minőségi fejlesztése. Feladata továbbá megszervezni a területén dolgozó vezetők és munkatársak folyamatos fejlesztését, képzését, amely kiemelten fontos törekvése a szállodaláncnak – írja a szállodalánc lapunkhoz eljuttatott közleményében.

papdilaszlo_danubius

Papdi László

Fotó: Danubius Hotels

A szakember 20 éves karrierje alatt számos elismerésben részesült, melyek közül az egyik legemlékezetesebb számára, amikor 2007-ben egy II. Erzsébet királynő tiszteletére tartott királyi vacsorán főzhetett.

Papdi László hat országban élt és dolgozott, majd 2018-ban tért haza Magyarországra. Itthon többek közt a Culinary Institute of Europe szakácsoktatója, majd a Parisi Udvar Hotel, a Normafa Club House és a Villa Bagatelle Executive séfje is volt.

Legnagyobb szakmai sikerét 2017-ben jegyezte, amikor Svájc egyik neves hotelének éttermében Michelin-ajánlást kapott, mint séf. 2019-ben ugyanitt Gault & Millau pontot is szerzett.

Az F&B igazgató az elmúlt hónapokban új irányok kidolgozásban vett részt munkatársaival. A láncszintű, egységes minőséget jelentő sztenderdek fejlesztése mellett az első feladatai közé a Danubius Hotels gasztronómiai kínálatának bővítését tűzte ki célul – ennek keretében egy hazai manufaktúra gluténmentes termékeit már bevezették a szállodák kínálatába az ételérzékenységgel élő vendégek igényeire reagálva.

„A munkám során elengedhetetlen szem előtt tartani, hogy a Danubius Hotels minden szállodája más, mindenhol egyediek az adottságok, ami egyben lehetőség is. Szeretnék egy erős, egységes, tudatos F&B csapatot építeni, sok közös gondolkodással, innovációk megvalósításával” – mondta el Papdi László.

Elérhetősége:
E-mail: laszlo.papdi@danubiushotels.com